Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира старта на тима в първенството, както и целите на "червените" в първенството в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT.

"Оценката е негативна за началото на шампионата, искахме съвсем различно начало, няма как като административно и спортно-техническо ръководство няма как да бъдем доволни, то е негативно, но целта не е променена", коментира Марков.

"Повече от 40 години съм в ЦСКА,  разбира се, имало е периоди, когато не съм бил, но не си спомням шампионат, в който ЦСКА да не е започвал с цел шампионска титла, рекордьори сме по шампионски титли, най-великият български клуб, не може да има отстъпление в целите ни", допълни директорът в "червения" клуб.

"Силни контроли, слабо начало на шампионата, имало е и слаби контроли, силен старт на шампионата. Това са изключения, принципно трябва да има закономерност в представянето на тима, според мен има и психологически момент, тъй като младите момчета не се притесняват в контролите, а сега в мачовете от първенството задачата е да се побеждава постоянно, а това влияе на по-неопитните играчи", каза още Марков.

"В момента едва ли е нужно да се правят корекции, треньорът е този, който дава оценките на играчите. Това, което аз виждам е, че играчите в средата на терена извършват действията си или странично или назад, а не напред, което забавя атаките ни", каза Марков в чисто спортно-технически анализ.

Белчев: Итересува ме играта на отбора

"Треньорите работят с футболистите, треньорът е най-важният човек, той решава", каза още шефът на ЦСКА.

"При първия или втория негативен резултат тези теми се повдигат, не виждам такива бързи смени в началото на шампионата до какво ще доведат", каза Марков по повод спряганата оставка, след втория кръг на шампионата, на наставника Белчев.

Треньорска смяна в ЦСКА засега няма да има

"Собствениците решават кога трябва да се смени треньора, прекалено рано е да се говори за подобни неща, това е мое мнение", коментира още той.

"Ние не сме постигнали победа срещу Лудогорец в 17 мача, ще взема отношение за последния мач, тъй като без да търся причини навън, съдията повлия на крайния резултат, имаше тенденция в част от отсъжданията. Мисля, имаше резерви, които не се използваха, за да може ЦСКА да участва в Лига Европа. Неучастието ни в Европа ни лиши от възможността да вземем класни играчи от чужбина, при участие само в шампионата, такива играчи гледат от друга гледна точка", каза още Марков.

42 фаула в голямото дерби! Това ли е футболът?

Той нарече спекулации евентуалните трансфери на Божидар Чорбаджийски и Антон Недялков, както и евентуално напускане на административния директор Милко Георгиев.

"Всички служители, играчи и треньори си получават заплатите както е разчетено, няма финансови проблеми. Емблемата е вече собственост на ЦСКА", допълни директорът.

"Декларацията беше публикувана с цел ЦСКА да участва в Лига Европа, всички легални форми, за да има положително решение за участие в Европа, това не се получи, за което всички, които работим в клуба и хилядите ни фенове съжаляваме, ние сме ЦСКА, ЦСКА е на стадион "Българска армия", видяхте колко хора имаше на мача с Лудогорец, много хора ни подкрепят. Този документ е правен от юристи, не мога да коментирам детайлите, за които вие ме питате, всички много пунктуално се интересуват от детайлите, ЦСКА е тема, която вълнува милиони фенове в България.  В най-големите клубове това не се случва, в чужбина няма такива полемики, това се вътрешни неща на клуба, в България желанието е тези неща за бъдат на показ, за да критикуват", завърши интервюто си Марков.