Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев трябваше да представи клуба на жребия за първия и втория квалификационен кръг в Лига Европа в понеделник. Но в последния момент преди тегленето на имената на съперниците, от УЕФА дойде съобщение, че "червените" са извадени от жребия. И Пената разкри как се е развило всичко. 

Мистериозен Димитър Пенев: Ще научите много тайни

"Всички документи бяхме приготвили, с подписи, с всичко. Десет минути преди жребия можем да участваме, да присъстваме, но тогава по наредба на главния секретар бяхме само като зрители. И десет минути преди жребия казаха, че има наредба на главния секретар, че не можем да участваме. Ние какво трябваше да направим? Да си върнем документите? Не, останахме до края, наблюдавахме другите", сподели Пенев и разкри още, че не се е чувствал неприятно в Нион, защото се е видял със стари приятели.  

С кой се падна ЦСКА на жребия?

"Даже неочаквано и за Русе, техният представител беше на почивка до залата, той се яви, честитихме си всичко. Но нещата са по-отрано си мисля. И мисля, че ще продължат и днес, и утре, във вторник сутринта ще стане всичко ясно. Не беше неприятно, имаше десетки, стотици мои колеги, не се обръщаше внимание за нашето участие, защото има десетки нови отбори, които ще направят изненади." 

ЦСКА: Чакаме съперника си в Европа, Пената ще е в Нион

"На всяка крачка се поздравявах с някои от тях. Дори си поговорих с представителя на БАТЕ Борисов, питах ги защо не пуснаха техните състезатели срещу нашия национален отбор, ако бяхте го направили, щяхме да ви бием. Той само ми се усмихна и ми вика: "Пена, спокойно", сподели Пенев, след което говори и за вътрешния шампионат, както и за националния отбор. 

Стойчо Стоилов: Извадиха ни от ЛЕ по криминален начин

"Тази година ще бъде първенството по-добро. Отборите остават почти всичките същите, които бяха и преди, с изключение на Монтана. Всички групи ще бъдат интересни, но важното е всички футболисти да бъдат подготвени, защото есента ни предстоят най-важните мачове на националния отбор. Трябва да имаме нагласата, че когато са дербитата в първенството, играчите не трябва да се пазят. Колкото повече се пазиш, толкова повече няма да ти върви", завърши Пената.