Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира на пресконференцията след Общото събрание на "сините" стратегията за изплащането на задълженията на клуба.

"Стратегия има, но конкретни срокове е трудно да се посочат в момента. Най-голямата причина е, че част от тези задължения са натрупани назад във времето и тепърва предстоят разговори за начина на плащане, дали да се разсрочат и в какъв размер да се платят. Стратегия има, но има доста контрагенти, с които да се говори. Най-спешно беше да подсигурим лиценза за Европа, то стана факт още преди Общото събрание. Ние ви информирахме, че то е свършено, а струваше и пари. Оттук-нататък има няколко неща за правене. Чисто стратегически за нас е важно да изчистим репутацията на клуба. През годините за съжаление Левски се беше превърнал в синоним на некоректен партньор. Това ще приключи", коментира той. 

"Ще опитаме да изградим отношения на честност, това важи и за трансферната политика и привличането на играчи. За съжаление, в момента бизнес-моделът в България изисква ограничения. Другото е риск, който често е неоправдан. Следващите ни задачи ще са с приоритет ДЮШ, която гълта 6-7% от бюджета, той ще стане поне 15%. Там ще има доста промени в методиката и начина, по който се интегрират играчи в първия отбор. Ще имаме много работа с левскарската общност. Ще се опитаме да разберем всичко за тях, каква възраст, пол, място и т.н. са те. Искаме да намерим място за правилна комуникация с тях, защото те са най-важната ни таргет-група. Дали един клуб у нас може да се самоиздържа? Сложно е да се отговори, но по принцип е възможно. Става въпрос за клубове с голяма фенска маса, който може да ги привлече, без да зависи толкова от резултатите и успехите. Да, те помагат, но те са нещо временно във футбола. Колкото и дълго да продължи доминацията на даден клуб, тя винаги приключва", добави Колев. 

"Трябва да има една база от фенове, която подкрепя винаги отбора, независимо от всичко. Изискват се доста неща за това, ние сме наясно какво трябва да се направи, има много да се свърши. Футболът в целия регион е в една и съща ситуация, която не е никак розова. Трябва да предприемем действия за промени не само в нашия клуб, но и за футбола като цяло като бизнес - и юношески, и детски футбол, защото от това зависят много неща", каза още изпълнителният директор.