Легендарния треньор и футболист на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира последния мач на червените срещу Локомотив Пловдив и предстоящата битка със Септември в двубой от Първа лига.

Въпреки убедителната победа над пловдивчани, Никодимов отправи критики към защитниците на ЦСКА.

Какво се промени в ЦСКА след загубата от Лудогорец

"Мисля, че в този мач допуснахме прекалено много голови положения. И при гола на Локомотив и като цяло през мача им оставяхме прекалено много възможности. Да, играха добре момчетата, вкараха много голове, но трябва и да се внимава в защита, защото не всеки път ще вкарваме толкова. Трябва да се похвалят за добрата и резултатна игра, но трябва и малко да се издърпат уши, за да няма това подценяване в определени ситуации, което някога може да ни струва скъпо. Освен това мисля, че и хората в средата на терена могат повече и трябва да дадат още малко на отбора. За Манолев одавна съм казал, че не е за бек и това сега се видя много добре. Стамен Белчев си познава най-добре играчите и знае кога и къде да използва футболистите. Трябва обаче още да вдигнат нивото и да бъдат по-концентрирани, за да не допускат ситуации пред собствената си врата. Само така ще вървят нагоре. В атака нещата се получават, треньорът има вече повече опции и всеки футболист трябва да знае, че не е незаменим. Особено в ЦСКА всички трябва да са наясно, че ако не се раздават всеки мач ще бъдат заменени", сподели Никодимов пред официалния сайт на ЦСКА.

"Мачът със Септември сега е много опасен. Големите треньора на Запад казват, че титлата се печели срещу малките отбори, а ние в България, че малките камъчета могат да обърнат колата. Кагато имаш големи амбиции трябва да показваш класата си във всеки мач, за да постигнеш целта си. Срещу такива отбори трябва много да се внимава, защото те правят мача на живота си срещу нас и винаги могат да се надскочат. Ние само трябва да подходим сериозно и нещата ще се случат. Видяхте как се представя Славия сега и ако не ги бяхме подценили, щяхме да ги бием с разлика. Затова сега е важно от първата минута да са максимално мобилизирани и концентрирани срещу Септември и още до двайстата минута да са си решили мача и после да играят за публиката. Това са моите два любими отбора. От единия съм излязал и съм отишъл в другия", коментира легендарният футболист и треньор за cska.bg.

"Въпреки че направихме две поредни хубави резултатни победи това не трябва да ги успокоява. ЦСКА почти винаги трябва да побеждава. Историята го изисква, манталитетът го изисква, публиката го изисква. Така че футболистите трябва винаги да се раздават, за да печелят мачовете си", завърши Аспарух Никодимов.