Паро Никодимов: Емблемата принадлежи на отбора, който играе на “Армията”

Легендарният бивш треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира отминалия сезон в Първа професионална лига и актуални въпроси като търга за емблемата и подготовката за новите предизвикателства в юбилейната година на "армейския" клуб.

"Сезонът е успешен при това развитие на нещата. Беше направен нов отбор. В хода на сезона отборът доби вид и мисля, че към края вече стоеше добре. С добър темп се разви отборът и даже играчите според мен не показаха пълния си потенциал. Треньорите обаче имат добра основа да допълнят селекцията и да създадат още по-голяма конкуренция. Така вече можем да сме сериозен конкурент на Лудогорец и може още тази година да станем шампиони”, заяви Никодимов за официалния сайт на ЦСКА и допълни, че той лично е очаквал подобно развитие на “червените” в първата година от завръщането им в елита:

"Аз нямах кой знае колко големи очаквания преди началото на първенството, така че нещата се развиха горе-долу нормално. Знам как се развива един отбор и че когато се прави голяма селекция има нужда от време за сработване. Резултатите през годината се покриват в общи линии с очакванията ми."

Търг, емблема, евролицензи, баражи – пълен тюрлю-гювеч!

Треньорът, който през 80-те години изведе ЦСКА до най-големите европейски успехи коментира и предстоящата селекция:

"Треньорите по принцип искат да се подсилят във всички линии. Виждате, че трябва да има и заменяемост. Когато излезе един играч, неговият заместник трябва да е ако не на 100%, то поне на 80% равностоен. Не трябва да има голяма разлика между резерви и титуляри. Най-важна е средата на терена. Там се гради футбола и там трябва да имаш най-класни играчи. Но към края на сезона вече показахме класа в тази зона. Може би трябва да се добави още скорост в атаките. В определени мачове имаше какво да се желае, но треньорите си ги знаят тези работи. Мисля, че Белчев се справи добре. Получи един отбор, който не знаеше какво да прави. Хубаво беше, че заложи и на много българи. Особено младите ми направиха добро впечатление. Това трябва да е бъдещето на ЦСКА и върху тази основа да се гради. Собствениците трябва да получат удовлетворение от това, за което дават толкова много пари. Играчите вече добиха самочувствие и с малко подсилване нещата ще се получат. Естествено и другите отбори ще се подсилят и ще има сериозна конкуренция през новата година".

Аспарух Никодимов се спря и на направените подобрения по базите на “червения” клуб:

"Инвестициите в базите показват, че намеренията са сериозни. Всички преди това идваха и не правеха нищо по базата. Всеки гледаше какво може да вземе и после да бяга. Сега се гради хубава къща, за да живеем в нея."

"Емблемата се върна там, където й е мястото. Тя принадлежи на отбора, който играе на “Армията”. Създаде се изкуствен натиск от различни страни и е добре, че всичко завърши благополучно. Това ще консолидира допълнително публиката. Връщане назад няма! Не е хубаво и не е спортсменстко да се действа по такъв начин, както направиха нашите опоненти, но за съжаление това е част от играта", заяви Аспарух Никодимов за cska.bg.

Той даде и своята прогноза за предстоящия сезон в Първа професионална лига: "Имаме реални шансове с още малко селекция да се преборим още следващото първенство за титлата. Редно е в юбилейния сезон да станем шампиони. Всеки трябва да даде още малко повече от себе си. Играчите трябва да играят за клуба."

Свързани материали

  • Търг, емблема, евролицензи, баражи – пълен тюрлю-гювеч! Търг, емблема, евролицензи, баражи – пълен тюрлю-гювеч!
  • ЦСКА обяви какви са били другите оферти за емблемата ЦСКА обяви какви са били другите оферти за емблемата
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
ЦСКА

Първа лига