Гласеният за спортен директор на Левски Вили Рутенщайнер е приключил преговорите с израелската федерация, където трябваше да е методист за развитието на местния футбол. От отзивите в местната преса обаче изглежда, че двете страни не мелят брашно. 

Според изданието Sport 5, той е поискал в последния момент 100 хил. евро повече към годишното си възнаграждение. Това не се е харесало на шефовете, които са определили бюджет за длъжността, а в момента са в период на орязване на разходите. 

Така Рутенщайнер е заминал за Австрия, а от федерацията са му обявили да чака отговора им по въпроса за евентуалното му назначение най-късно във вторник. Но отзивите от Израел дават насока, че може би специалистът ще поеме към София. 

"Като толкова много иска да работи в Левски, Рутенщайнер може да отива там. Никой няма да му пречи", споделя високопоставен ръководител на Израелската федерация пред водещото издание "One", който е пожелал анонимност. 

Така  по всичко изглежда, че австрийското светило ще приеме офертата на Левски, а израелците няма да стоят на пътя му, освен ако не се случи неочакван обрат в последния момент. Засега това изглежда малко вероятно.