Именитият австрийски специалист Вили Рутенщайнер беше изловен от фотографи на летището в Тел Авив. Той пристигна в израелската столица късно в петък вечерта за преговори с местната федерация за длъжността на генерален мениджър, отговорен за развитието на футбола в страната. 

Интересното е, че австриецът беше довел със себе си в Израел и съпругата си, която е учен. Местните медии тълкуват това като добър знак за развитието на преговорите с федерацията. 

Рутенщайнер имаше преговори и с боса на Левски Спас Русев за поста спортен директор на "Герена". Очаква се до началото на новата седмица да е ясно коя от двете оферти ще избере австриецът. 

По-рано през седмицата в Израел разкриха и условията, които местната федерация му предлага - дългогодишен договор, заплата от 30 хил. евро месечно, създаване на собствен щаб и пълна свобода за реализиране на програмата му за развитие.

Ако избере тази оферта, още следващата седмица Рутенщайнер ще бъде натоварен със задачата да избере новия селекционер на местния национален отбор. 

Вили Рутенщайнер със съпругата си на летището в Тел Авив

източник: www.on.co.il/Itzik Blanitzki