Въпреки твърденията на вестник "Маарив", че Вили Рутенщайнер е сигурен за позицията спортен директор на футболната федерация на Израел, Левски е получил позитивни сигнали, че ще спечели битката за подписа на специалиста.

Австриецът е все по-близо до поста спортен директор на Левски, научи Дарик радио. Снощната среща между Спас Русев и именития функционер е минала много добре и може да се смята за почти сигурно преминаването на Рутенщайнер при „сините“, макар че в Израел твърдят противното.

Босът на Левски се захвана с амбициозната задача да вдигне още летвата в Левски, привличайки солидна фигура на ключовата позиция.

Вили Рутенщайнер  е спортен директор на австрийската футболна федерация в рамките 16 години. В този период отговаря за всички национални отбори, а най-големият успех е четвърто място на световно първенство за една от формациите на Австрия.

Рутенщайнер има предложение и от израелската футболна федерация, но е впечатлен от офертата на Левски. Австриецът вече бе на „Георги Аспарухов“ и гледа на живо мача на „сините“ с Черно море, който гарантира европейското участие за клуба от столицата.