Един от треньорите в първия отбор на ЦСКА Томас Нойберт беше осъден да плати неустойка на бившия си клуб Стяуа за напускането си през 2016 г. Тогава той си тръгна от Букурещ, за да поеме кондиционната подготовка именно на "червените". 

В ЦСКА: Кондиционен треньор даде Борусия на Клоп за пример

Босът на румънците Джиджи Бекали беше вбесен от този негов ход и заведе дело срещу него, искайки неустойка от феноменалните 300 хил. евро. Съдът отсъди в полза на собственика на клуба, но присъди 50 пъти по-ниска неустойка - 6000 евро. 

Феновете на Левски удариха треньор на ЦСКА

Изданието News.ro публикува решението на румънския съд, което е окончателно и не подлежи на повече обжалвания. Така германският специалист има няколко дни, за да преведе парите по сметките на ръководения от Бекали клуб. 

Томас Нойберт е свързан със Стяуа покрай Лауренциу Регекампф, като за първи път акостира на "Генча" през 2012 г. След това последваха неколкократни раздели, а дуото дойде за първи път в България през 2015 г., когато работеха в Литекс. През декември 2015 г. те се завърнаха в Стяуа, но половин година по-късно германецът пак си тръгна, за да дойде в ЦСКА.