Кондиционните треньори на ЦСКА Томас Нойберт и Кирил Динчев споделиха мнението си за физическото състоянието на футболистите в тима. Според тях играчите са в добра форма и е въпрос на време да го покажат.

Томас Нойберт заяви, че „армейците” са в добро физическо състояние, но други компоненти от играта не са се получили и поради тази причина резултатите от първите два мача през сезона не бяха в полза на ЦСКА.

Нойберт и Динчев разкриха как се отразяват нововъведенията в тренировъчния процес на играчите и кога се очаква те да дадат резултат.

Анализът на специалиста: Стартът на ЦСКА в Първа лига

„Играчите са в добра кондиция, просто трябва да го покажат. Независимо, че се говори, че сме играли слабо срещу Лудогорец, всъщност имаме доста добри показатели”, заяви Томас Нойберт в интервю за клубната телевизия на ЦСКА.

„За мен качеството на самия мач не бе добро. В подготовката всичко мина по план. Сега сезонът вече трябва да започне за нас. Проспахме два мача, но сезонът вече трябва да започне”, добави Нойберт.

„Условията бяха добри. Като цяло си постигнахме целите. На тези два мача не знам защо не се получиха нещата. Трябва да ги забравим, защото с напредването на сезона, загубата на тези точки ще окаже влияние”, коментира Кирил Динчев.

„Вярвам, че срещи Ботев ще се представим много по-добре. Един гол може да промени много неща. Може да си много добре подготвен физически, но блокиран ли си психически, не може да постигнеш нищо”, каза още Нойберт.

Пламен Марков: Казахме, че сме Литекс, за да играем в Европа

„Давам ви пример от Бундеслигата, когато Юрген Клоп беше треньор на Борусия Дортмунд в последната си година. Предишната година завършиха втори, а пред следващия сезон при същата тренировъчна програма, същите треньори, а бяха на дъното преди Нова година. Това се случва, когато имаш лош старт, а се натрупат проблеми. Това трябва да се преодолее”, коментира Томас Нойберт.

„В момента имаме само леки проблеми с болежки като след мач. Щастливи сме, че нямаме някакви сериозни контузии и се надяваме да остане така”, добави Нойберт.

„Първо, ние сме ЦСКА. Второ, ние сме ЦСКА и трето, ние сме ЦСКА. Това значи, че сме най-големият клуб в България. Не Лудогорец или Левски, ЦСКА е най-големият клуб. Имаме най-добрите фенове и им благодаря за подкрепата. Обещаваме, че даваме всичко най-добро от себе си”, завършиха Нойберт и Динчев.