Регионалният съд на Тристеза в Порто Алегре, Бразилия, е одобрил в петък искането за арест на бившия футболист на ЦСКА Мауридес Роке Жуниор, съобщава журналистът от Бразилия Филипе Дуарте.

Ексстрелецът на ЦСКА, който сега играе в Китай, дължи обезщетение върху издръжката на шестгодишната си дъщеря. Състезателят ще трябва да изтърпи 30-дневно наказание под "домашен арест", тъй като присъдата не може да се изпълни напълно поради липсата на „свободни места” в затворите в този щат.

„Още не съм призован за това решение. Чувал съм за него, но процедурните срокове все още не са отворени. Вероятно ще обжалваме, защото клиентът ми не е получил лично призовката, което според нас е съществено изискване за спазването на правилата”, сподели адвокатът на Мауридес – Леонел Фалкао.

Това не е първият път, когато 25-годишният футболист получава подобно наказание от съдилищата в Бразилия. През май 2018-а година, когато играе за португалския Белензеш, му е наложено сходно наказание. Въпреки това, когато свърши сезона с Беленензеш, той се завърна в Бразилия и изчисти случаите и отново придоби паспорта си. Сега, според бележка, публикувана на уебсайта на Съда, вече е определена глоба от 9 хиляди реала (2058 евро), но спортистът отново е спрял да я плаща, продължава Gauchaz.com.

„Факт е, че Мауридес има дълг, но спорният въпрос са заявените стойности. Освен това има и „хранителен” дълг, защото Мауридес получава заплати за три или четири месеца. Говорихме с него в неделя и той ми каза, че веднага щом получи заплата, той ще се изчисти към дъщеря си”, обясни още юристът на бившия играч на българския тим.

От март месец футболистът играе в китайския Чанчун Шанхи във втрото ниво на китайския футбол. За един полусезон на "Българска армия" Мауридес бързо се превърна в любимец на "червените" фенове, след като отбеляза 13 попадения в 25 двубоя от Първа лига и Купата на България.

„Бях наясно с твърденията на колегата, който защитава спортиста. Според мен не е правдоподобна тази теория, тъй като само по себе си, оправданието за подразбиране на „хранителния” дълг е несериозен. Той може и да не получава заплата четири месеца, но през това време детето не спира да се храни, да носи облекло, учи, не оставя настрана здравето си, наред с другите разходи за препитания. Също така считам, че е невъзможно да се обжалва решение, което е взето от Съда на Рио Гранде до Сул, тъй като личните призовки на спортиста вече са били изслушани и той е бил запознат дълго време със задължението си за храната на детето”, споделя адвокатът на детето и бившата съпруга на Мауридес – Тиаго Алмейда.