Треньорската рокада в ЦСКА, за която ви информирахме още сутринта, вече официално е факт. Досегашният наставник на тима Стамен Белчев се разделя с поста си, а на негово място е назначен Христо Янев. 

Новината беше разпространена на официалния сайт на клуба. Белчев изкара начело последната година и половина, но след провала в преследването на целите за дубъл през този сезон, вече не е начело. "Червените" обявиха, че той си тръгва по собствено желание "в името на благото на отбора". С него си тръгват и трима от помощниците му. 

ЦСКА махна Белчев, Христо Янев го сменя

Ето и какво пише в съобщението на сайта на клуба: 

"След поредицата от негативни резултати, Стамен Белчев взе решение да напусне своя пост на старши треньор на ЦСКА в името на благото на отбора. Той напуска поста си заедно с трима от помощниците си - Стефан Генов, Даниел Моралес и Ивайло Иванов.

"Ръководството благодари на Белчев за изключителния му професионализъм и всеотдайната му работа в ЦСКА и му пожелава здраве и бъдещи професионални успехи!"

Белчев: Бяхме неузнаваемо слаби, шефовете да кажат оставам ли

"На негово място до края на сезона отборът ще бъде ръководен от човек от клуба. Христо Янев поема тима, а негови помощници ще бъдат Владимир Манчев и Ивайло Петров. Заедно с тях ще работят и кондиционните треньори Томас Нойберт и Кирил Динчев, като на щаба ще помагат и легендите на клуба Георги Велинов и Красимир Безински."

"Христо Янев, Владимир Манчев и Ивайло Петров изведоха тима ни до трофея в турнира за Купата на България през 2016 година. През януари те се завърнаха на работа в ЦСКА. Янев и Манчев бяха скаути на първия отбор, а Петров - треньор на вратарите в Академия ЦСКА."