Новият вратар в селекцията на Левски – Милан Миятович, говори нашироко пред клубната телевизия на бронзовия медалист през миналата година. Черногорският страж си пожела да вземе поне една купа със „сините” през този сезон, ако не може да бъдат спечелени два трофея. Както е известно, отборът от "Георги Аспарухов" няма трофей от 2009-а година, когато стана шампион на България. Същевременно Миятович не смята, че отборът ще има проблеми Левски да отстрани Ружомберок и да продължи уверено към втория кръг на Лига Европа. 

„Чувствам се много добре в Левски. Всички хора в отбора ме приеха много добре. Направиха така, че да не се чувствам като нов в клуба, а като българин, който е в клуба от много дълго време”, започна той.

„Преди да дойда знаех, че Левски е голям отбор, но когато пристигнах разбрах, че е много по-голям от това, което си мислих. Има големи традиции и верни привърженици. В моята родина – Черна гора, добре знаем какъв клуб е Левски и не мислих много преди да взема решението да дойда – бързо стана”.

„Не мисля, че са останали изненадани хората в Черна гора от моето решение. Аз съм национален вратар и много хора очакваха подобен трансфер. Може би Живко Миланов ми помогна най-много в самото начало. Знае малко сръбски, но и с него се разбираме най-добре. Хубаво е да има силна конкуренция и всички да тренираме добре. Който и да застане на вратата за Левски, не мисля, че ще има проблеми”, акцентира Миятович.

„Не мисля, че разликите в тренировките с Черна гора са големи. В България мисля, че се играе по-бързо, но съм убеден, че от ден на ден ще се представям все по-силно”, сподели вижданията си вратарят.

„Изиграхме два силни мача в контролите. Мисля, че се представихме добре. В подготвителния период има много умора, което е нормално. Важното е да се подготвим за шампионата и евротурнирите и там да сме на нужното ниво”, направи равносметка на подготовката черногорецът.

„Не познавам Ружомберок, но миналата година играх срещу Тренчин в ЕКТ. Те също са словаци. Това, което видях тогава и познавайки отбора, който имаме ние, мисля, че имаме големи шансове. Ако влезем добре в мача, имаме добри шансове да продължим напред в Лига Европа”, сподели вижданията си той.

„Познавам българския футбол. Все пак сме в една група за европейското първенство и познавам български футболисти, които играят за националния отбор”.

„Знам за Лудогорец, които преди време играха с Младост в евротурнирите. За ЦСКА не знам много, видях, че са завършили втори в първенството и вероятно са добър отбор”, коментира Миятович.

„За такъв голям клуб целта е само една – трофей. Левски няма купа през последните десет години и искам тази година да вземем поне един, ако не можем и двата в България”, завърши Милан Миятович пред клубната телевизия на Левски.