Бронзовият медалист в швейцарската Суперлига – Лугано, е заявил интереса си към бразилския офанзивен футболист на българския Левски – Паулиньо.

Швейцарците ще участват в Лига Европа, а медиите в страната твърдят, че клубът ще опита да направи три трансферна до старта на първенството, което започва след три седмици. Кандидати за „бурните” дни в Лугано са бразилецът от Левски Паулиньо, нигериецът Франклин Сасере и незнаен нападател.

Трикратният шампион на Швейцария завърши сезона на трето място в класирането, оставайки зад шампиона Йънг Бойс и Базел, но заради по-добрата си голова разлика от Тюн зае по-предна позиция. Именно амбициите на отбора от стадион „Корнаредо” е атака на групите в Лига Европа и Паулиньо е считан за перспектива, която може да спомогне за изпълване на целите.

Безспорен факт е, че в Левски са с лимитирани опции в атакуващ план, като лично треньорът Петър Хубчев сподели това нещо по време на подготовката на тима в Австрия. Все пак няколко дни по-късно при „сините” акостира нападателят Дени Алар от Рапид Виена.

През миналия сезон Паулиньо изигра 27 мача с фланелката на Левски в Първа лига. В тях бразилският техничар наниза два гола и подаде за още четири, за да спомогне на тима да завърши на трето място. В баражния мач за спечеленото място в Лига Европа пък Левски надделя с 1:0 над Етър и си осигури място в първия квалификационен кръг на Лига Европа, където ще се бори с Ружомберок.

Авторитетното издание - Transfermarkt, оценява качествата на бразилското острие на Левски на 1,75 милиона евро.