Халфът на Левски Хали Тиам заяви, че много иска да стане шампион на България и това са очакванията му за следващия футболен сезон.

"В Левски нямаш особено голям избор за очаквания. Когато си в този клуб, трябва да се фокусираш върху максимума. Разбира се - това е да станеш шампион. Много желая това най-накрая да се случи на клуба", каза Тиам в интервю за предаването "Код Спорт" по ТВ+.

Левски не е печелил трофей вече десет години, но полузащитникът се надява да бъде сложен край на тази лоша серия.

"Всеки ден се питам този въпрос: "Какво точно липсва?" Ние имаме всичко в отбора - отлични играчи, отличен щаб, великолепни фенове. Наистина всичко, за да печелим. Сигурно има един процент късмет, който ни липсва. Може би трябва да работим повече и на терена, и извън него. Наистина нямам търпение Левски да спечели трофей. Клубът го заслужава. Не е честно, че десет години няма нищо. Възможно е да има психологически проблем. Аз обаче не съм усещал психологически проблеми дори за една секунда на терена. Излизаме, за да спечелим всеки мач. Това е единствената ни цел", коментира Тиам.

Той очаква и по-добро представяне в Лига Европа, където Левски ще стратира срещу словенския Ружомберок.

"Имаме силен тим. И трябва да стигнем по-напред в сравнение с миналата година. Знаете, че тогава отпаднахме още срещу първия съперник. Този трябва да е различно. Минималното е да продължим поне една стъпка повече", каза халфът.

Тиам има позитивно впечатление от новия старши треньор на "сините" Петък Хубчев, въпреки краткото време за съвместна работа.

"За краткото време, в което сме заедно, виждам човек със силен характер. Човек, който е победител. Това е нещото, което в момента най-много трябва на Левски", каза Тиам.

"Всеки треньор е различен и има своето виждане за нещата. Един държи да се играе по-дефанзивно, друг - по-офанзивно. Зависи от треньора. Ние сме професионални футболисти и трябва да се адаптираме към всеки наставник, който е назначен. Аз съм халф, който играе между двете наказателни полета. С други думи мога да играя и офанзивно, и дефанзивно. Най-важното е как се представям, за да помогна за победата на отбора. Кратко и ясно. Ако с моя офанзивна игра бием, така ще продължавам. Същото ще е и ако успехът идва с по-дефанзивен футбол", допълни той.