Новото попълнение на ЦСКА Роланд Алберг, сподели как върви адаптацията му в новия клуб. Той заяви, че се чувства много добре и му е комфортно да играе с всички останали футболисти в тима. 

 „Чувствам се много добре. Тренираме по два пъти на ден, полагаме тежък труд, но това е добре за нас. Ако трябва да сравнявам тренировките с тези в Америка, е малко по-различно. Тук сутринта наблягаме на тичането, докато там тренирахме с топка. Различно е, но сега се чувствам добре”, коментира Алберг пред CSKA.BG.

Роланд Алберг се присъедини към отбора на ЦСКА

„Чувствам се комфортно с всеки един от съотборниците ми. Това е отборен спорт и трябва да правим всичко заедно. Мога да играя с всеки един. Защитници, халфове или нападатели, за мен няма значение”, допълни той.

Алберг описа като "невероятно преживяване" мача с Лудогорец за Купата на България, който той изгледа от трибуните. Плеймейкърът сподели, че всеки футболист мечтае да играе пред такава публика. 

„Беше луд мач. Мисля, че това е мечта на всеки един футболист. Енергията на публиката се пренася върху играчите. Доколкото знам най-големите ни мачове са срещу Лудогорец и Левски. Сега ще играем срещу Левски цели пет пъти, което е една страхотна втора половина на сезона”, заяви 27-годишният холандец.

Футболистът обяви, че в съзнанието му има мисъл единствено за работа и е безкрайно амбициран да покаже на какво е способен с червения екип.