Новото попълнение на ЦСКА Жан Карлос Бланко даде специално интервю за клубната телевизия, където заяви, че е готов да остави сърцето си на терена. 25-годишният нападател сподели впечатленията си от тима, както и как върви адаптацията му.

"Много съм доволен, че съм тук, в този голям клуб. Вече направих няколко тренировки с отбора и започнах да се адаптирам. Свиквам с указанията на треньорите и опознавам своите съотборници“, започна Бланко.

ЦСКА се разделя с още един играч

„Винаги съм мечтал да играя в Европа. Така се появи възможността да дойда в ЦСКА. Отбор, който се бори да бъде шампион, а аз смятам, че мога да дам своя принос за постигането на тази цел“, продължи колумбиецът.

„Получих много информация за ЦСКА от интернет. Отбор, които гони високи цели и се бори за всички трофеи в страната“.

„Няма голяма разлика в климата, понеже за последно играх в Богота, където също е студено. Разликата е, че там надморската височина е по-голяма“.

„Това е идеята, мисля, че моите колеги ще ми помогнат да се адаптирам и сработя по-бързо“

„Аз обичам конкуренцията, защото тя изисква повече от играча. Всеки трябва да се бори за титулярното си място, а това става само със себераздаване и всеотдайност. Имаме много добри футболисти в отбора и се надявам, че ще се впиша добре. ЦСКА притежава добро владение на топката и практикува комбинативен футбол, а това е много важно за всеки отбор“.

„Моите очаквания са големи. Наясно съм, че това е отбор, ойто е печелил много титли тук в България. Това е отбор, който винаги иска да печели, а аз имам същите амбиции. Надявам се да постигна много успехи с ЦСКА. Лично аз като футболист обичам да играя пред пълни трибуни. Това мотивира футболистите. В Колумбия обичаме да играем пред много фенове“, добави новото попълнение.

„Започнах да тренирам футбол на шест години в моя роден град Кукута. На 16 години играех в първа дивизия с Кукута Депортиво, а след това за кратко в Атлетико Уила. След това играх в Толима, а за последно в Ла Екуидад. На 17 години записах мачове с младежкия национален отбор на Колумбия.

„Дойдох в ЦСКА като централен нападател, но съм готов да играя на каквато позиция ми кажат треньорите. Искам да кажа на феновете, че в мое лице имат играч, който е готов да остави сърцето си на терена“, обясни за финал новото попълнение на „червените“.