Наставникът, извел ЦСКА до полуфинал в КЕШ през 1982 година, Аспарух Никодимов сподели мнението си за националите на ЦСКА, как се отразява паузата на футболистите и прогнозата му за предстоящия сблъсък с Верея в петък.

"Хубаво е, че ЦСКА има доста национали, това говори добре за отбора като цяло. Едно време това не беше събитие, че армейците дават по 5-6, че понякога и 10 състезатели на различните национални гарнитури. По този начин играчите поддържат тонуса и формата си, готови са за следващите битки за първенство и за Купата, които се задават. В мачовете на националния отбор ще те забележат много повече, отколкото в българското първенство в момента. Представителният отбор е лицето на страната, а моментът е много удобен, след като ЦСКА не участва в европейските клубни турнири", заяви пред cska.bg Никодимов.

"Това трябва да е стимул и за останалите, които все още не са национални състезатели. Те ще трябва да тренират повече, ще трябва да се доказват. Видя се, че липсата на Божидар Чорбаджийски се отрази в мача с Холандия. Все пак Георги Терзиев не е постоянно титуляр, сработването е различно. При Чорбаджийски се наблюдава прогрес и трябва да бъде похвален. Той все още е млад, прави грешки и не трябва да си изкарва картони, както срещу Швеция. Знае какво го чака, ако е невъздържан, трябва да е по-внимателен, но опитът ще дойде с мачовете, в които играе", сподели легендата на ЦСКА.

"Когато има такива паузи в първенството, трябва да се търсят по-силни противници - от Гърция, Македония или Сърбия, тъй като е близо за пътуване. Могат да бъдат поканени и техни отбори тук. Навремето, когато имахме по-малко официални мачове и нямахме участие в евротурнирите, пътувахме често за турнири в чужбина или контроли с чужди отбори. Тези двубои помагат да се развиват футболистите, треньорите да видят нещо ново, или пък да си набележат някой футболист за трансфер. В петък играем с Верея на "Българска армия" и всички очакват победа. Всеки мач си е сам за себе си, няма нищо общо с предходния. Утре играят Левски и Лудогорец в отложен мач, като равенството най-много облагодетелства ЦСКА. Но има още много двубои до края на първенството, всички ще бъркат. Не трябва да гледаме в купичката на противника, а в собствената си градина. Ние трябва да си свършим нашата работа, а ако някой друг ни помогне с резултат, който ни удовлетворява, ще го почерпим един бонбон и продължаваме към следващия мач. Нас не трябва да ни интересува какво ще се случи утре на "Герена", а е важно да вземем трите точки срещу Верея. Просто е", завърши Аспарух Никодимов.