Макар да не прибави трофей към колекцията си през изминаващия сезон с Ботев, звездата на отбора Тодор Неделев беше отличен като номер 1 на церемонията Футболист на футболистите. Това е анкета на Асоциацията на българските футболисти, а в нея гласуват футболистите от елита и Втора лига.

"Искам да благодаря на всички, които са ми гласували доверие. За мен това е голямо признание. Трябва обаче да подчертая, че до голяма степен статуетката е заслуга на всички мои съотборници и треньора ни. Неслучайно той също беше отличен", заяви Неделев и продължи с благодарствените слова.

"Желая на младите състезатели да постигат нови и нови върхове и преди всичко останало да бъдат големи спортисти, но и големи личности. Благодаря за признанието", добави той, след което коментира и наболелия въпрос за бъдещето си.

В последните дни беше спряган за преминаване в ЦСКА и Лудогорец, но той иска да остане при "канарчетата". Все пак ще остави решението за трансфера си на ръководството, което може и да обмисли варианти от родния шампионат. 

"По принцип бих искал да играя в чужбина. Ако няма оферта отвън, може би ръководството на Ботев ще разгледа предложения от други български отбори. Не съм мислил върху възможностите да играя в Лудогорец или ЦСКА."

"Аз се старая да бъда верен на Ботев, защото това е моят отбор. Но ако има оферти от България, а няма от Европа, тогава ръководството ще преценява. Моето желание е да продължа в чужбина", заяви Неделев.