Сезонът в българския футбол е към своя край и затова настана време за индивидуалните награди. Те бяха раздадени на церемонията "Футболист на футболистите", в която номинираните и победителите бяха определени от всички професионални футболисти от Първа и Втора лига. 

Интересното е, че сред победителите в категориите за треньор и футболист на сезона, няма нито един представител на шампиона Лудогорец. Самите победители в тези категории са много изненадващи. 

За Най-добър треньор беше избран наставникът на Ботев Николай Киров, чийто тим завърши пети в класирането и отпадна на полуфинал за Купата на България. Негов подгласник е Александър Томаш от Берое, трети остана Илиан Илиев, който води Верея и Черно море този сезон. 

Наставникът на шампионите Димитър Димитров, на носителя на Купата Славия - Златомир Загорчич, не попаднаха дори в Топ 3. 

Интересен е вотът и за Футболист на сезона. Там победител е Тодор Неделев, докато втори е ветеранът от Берое Мартин Камбуров. Тройката се затваря от звездата на ЦСКА Фернандо Каранга. 

Ето и победителите в различните категории:

Най-добър треньор:

1. Николай Киров (Ботев)
2. Александър Томаш (Берое)
3. Илиан Илиев (Верея и Черно море)

Номинирани: Димитър Димитров (Лудогорец), Стамен Белчев (ЦСКА), Делио Роси (Левски), Александър Томаш (Берое), Николай Киров (Ботев Пд), Илиан Илиев (Верея и Черно море)

Най-добър футболист според играчите от Първа и Втора лига:

1. Тодор Неделев (Ботев)
2. Мартин Камбуров (Берое)
3. Фернандо Каранга (ЦСКА)

Номинирани: Марселиньо, Вандерсон, Кешерю, Мисиджан (Лудогорец); Каранга, Бодуров, Десподов (ЦСКА);  Яблонски, Обертан (Левски); Неделев, Балтанов (Ботев Пд); Камбуров (Берое).

Най-добър млад играч: 

1. Кирил Десподов (ЦСКА)
2. Антонио Вутов (Левски)
3. Серкан Юсеин (Ботев)

Наградата за мъжество и характер “Трифон Иванов”:

Фернандо Каранга (ЦСКА) 

Постижение за историята:

Мартин Камбуров (Берое)

Награда за цялостен принос към футболната игра:

Георги Петков (Славия)

Голмайстор на сезона:

Клаудиу Кешеру (Лудогорец)

Най-добър футболист според индекса на Инстат:

Клаудиу Кешерю (Лудогорец)

Най-прогресиращ млад играч:

Андреа Христов (Славия)