Берое и Ботев Пд не успяха да се победят и завършиха при 1:1 в поредния епизод на Битката за Тракия. Срещата от 28-ия кръг на Първа лига бе белязана от три греди, както и от много пропуснати положения и за двата тима - най-вече отстрана на "канарчетата" през втората.

Педро Еуженио даде аванс на Берое (70') 20 минути преди края, а три по-късно Тодор Неделев изравни от дузпа, дадена за игра с ръка на Ерол Алкан в наказателното поле на домакините.

Все пак след това равенство двата тима запазиха изходните си преди този мач позиции - пловдивчани  остават 4-ти с 47 пункта, докато Берое е 5-ти с 44 т.

.......................................................

Берое - Ботев Пловдив 1:1

1:0 Педро Еуженио 70'

1:1 Тодор Неделев (дузпа) 73'

.......................................................

Още в 9-ата минута Филип Филипов от Ботев можеше да си вкара комичен автогол. След подаване от корнер топката стигна до Мартин Камбуров. Играч на "канарчетата" опита да изчисти пред нападателя, но насочи нависоко назад, а топката падна върху напречната греда. Това обаче не създаде повече притеснения за Кайзер.

В 17-ата минута Берое имаше страхотен шанс пред себе си. Атака отляво на Берое позволи на Матеус Леони да получи в наказателното поле сам. Той пусна успореден на голлинията пас към Мартин Камбуров, но току преди кълбото да стигне до нападателя Кристиан Димитров изчисти в корнер. След него не последва нищо опасно за гостите.

4 минути по-късно Мартин Камбуров се пребори на десния фланг за топката и пусна дълго и високо подаване към точката на дузпата. Нито един играч в "жълто-черно" не успя да изчисти, от което се възползва Матеус Леони. Вторият стреля силно с глава от над 15 метра, но право в ръцете на Даниел Кайзер.

В 31-ата минута разбъркване в полето на Ботев Пд позволи на Мартин Камбуров да стреля. Топката спря в купа от играчи. Кълбото стигна до Александър Цветков, който също опита шут, но и той бе спрян от тялото на "жълто-черен" състезател.

В 38-ата много хубава акция на Кристиан Добрев в половината на Берое му позволи да напредне с топката в крака и да комбинира вдясно към Александър Тонев. Той имаше време да си нагласи на левия крак и да стреля силно по диагонал, Перниш внимаваше и боксира.

В 41-ата минута Димитър Пиргов бе заменен принудително от Костадин Ничев, след като получи контузия.

В последната минута на редовното време за първата част уникален шут с левия крак от над 25 метра изпрати топката в левия страничен стълб, но след това тя излетя напред.

Във втората минута на първата част акция отдясно на Берое отново създаде хаос в полето на Ботев Пд. Топката пак стигна до Камбуров, който стреля с десния крак по земя, но Кайзер изби със сетни сили.

Втората част започна с два последователни шута на Рубен Бригидо и Педро Еуженио, но не успяха да затруднят Кайзер.

В 51-ата минута Ботев Пд имаше голям шанс за гол.  Контрадействия на гостите изпратиха топката към Тодор Неделев. Той чукна към колегата си в атака Антонио Вутов, който преодоля с хубаво движение бранител на Берое, с което си откри голям шанс за гол. Ударът му обаче бе прекален посредствен и изпрати кълбото право в ръцете на Душан Перниш, който клекна и улови.

В 55-ата минута Неделев намери с дълго диагонално подаване по земя Крис Добрев. Той пожела да чукне към Еберт Кардосо наляво, който пък центрира балонно в наказателното поле. Там Балтанов свали за Тонев, който шутира от удобна позиция, фронтално на вратата на Перниш, но кълбото пак не пожела да влезе и премина вдясно от десния страничен стълб. 

В 70-ата минута Берое вкара. Лошо връщане назад на Неделев предизвика грешка в защита. Никой в "жълто-черно" не стигна до топката, а Бригидо пресече. Той пусна към излизащия зад защитата на гостите Мартин Камбуров. Нападателят стреля, но Кайзер изби. Топката се насочи към далечна греда, където Педро Еуженио притича и на празна врата даде аванс на своите.

Две минути след това Ботев Пд получи дузпа. Корнер прати топката в наказателното поле. Там Доре стреля с глава, но топката се спря в напречната греда. При добавката Доре отново не успя да вкара и кълбото бе изчистено встрани. Все пак акцията на пловдивчани продължи. Подаване отляво на Неделев намери Костадин Ничев, който стреля с глава, а топката срещна дясната ръка на Ерол Алкан. Това бе причина Ивайло Стоянов да посочи "бялата точка".

В 83-ата минута Неделев опита от центъра да изненада излезлия напред Перниш, но топката излезе в аут.

Последната по-опасна ситуация в срещата бе тежкият шут на Педро Еуженио в 88-ата минута, който мина встрани от десния страничен стълб зад Даниел Кайзер.

Състави на двата отбора:

Берое: Душан Перниш, Ерол Алкан, Александър Цветков, Карлос Охене, Мартин Камбуров, Иван Бандаловски, ЯЯ Меледже, Матеус Леони, Никита Баранов, Рубен Бригидо, Педро Еуженио

Резерви: Георги Аргилашки, Милен Желев, Буомеска Бангна, Владимир Гаджев, Никола Маринов, Стоян Иванов, Иван Минчев

Главен Треньор: Александър Томаш Томовски

Ботев Пловдив: Даниел Кайзер, Филип Филипов, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Еберт Кардосо, Радослав Апостолов, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Александър Тонев, Кристиан Добрев, Антонио Вутов

Резерви: Иван Чворович, Костадин Ничев, Феребори Доре, Васил Шопов, Лазар Марин, Запро Динев, Антон Карачанаков

Главен Треньор: Николай Киров