Тимът на Берое излиза срещу Ботев Пловдив в двубой от 28-ия кръг на Първата шестица в родната Първа лига.

Срещата е от 20 часа тази вечер.

Можете да следите разватието на мача минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате срещата пряко по телевизия DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Отборът на Ботев е четвърти във временното класиране с 46 точки, а Берое е пети с три по-малко – 43.

В лагера на старозагорци Александър Василев е наказан, а Охене и Минчев вече са на линия след като изтърпяха наказания. Берое е без гол в 3 поредни срещи от Първа лига. Мартин Камбуров пък реализира в 4 от последните пет мача срещу Ботев Пловдив.

Двама играчи се завръщат за Берое

Перниш: Вярвам, че ние ще ликуваме срещу Ботев

За Ботев Пловдив Радослав Терзиев и Атанас Зехиров са под въпрос,а Джонатан е контузен. Лъчезар Балтанов се завръща в състава след като изтърпя наказание.

Пловдивчани са в серия от 4 поредни равенства като гост в Първа лига, а Кристиян Димитров е най-резултатният защитник през сезона (4).

Лъчезар Балтанов пак на разположение за Ботев

Даниел Кайзер вече е единственият футболист, който не е пропуснал и минута от началото на сезона.

Бразилец от Берое разясни Битката за Тракия в родината си

Представяме ви още любопитни факти преди срещата:

Берое

- за първи път през настоящия сезон е в серия от 3 поредни шампионатни срещи, в които не съумя да вкара гол – 0:1 срещу Вигоша, 0:2 срещу ЦСКА и 0:0 с Лудогорец.

- и старозагорци, и пловдивчани се разписаха във всеки от последните 7 мача за първенство помежду си, като Мартин Камбуров не пропусна да отбележи за старозагорци в 4 от последните си 5 сблъсъка с канарчетата.

- най-тежките си поражения през сезона старозагорци записаха при гостувания на пловдивските представители в елита – по 1:4 срещу Ботев на 1 декември 2018 година и срещу Локомотив на 2 март тази година.

Ботев Пловдив

- е в серия от 4 поредни равенства при гостуванията си – с Лудогорец (1:1), Дунав (1:1), Черно море (0:0) и Левски (1:1).

- с гола си срещу сините в предишния кръг Кристиан Димитров стана защитникът с най-много голове през сезона – 4. Той се разписа също срещу Дунав (4:1), Берое (4:1) и в градското дерби с Локо Пловдив (2:0).

- вратарят на "жълто-черните" Даниел Кайзер остана единственият футболист в лигата в сегашното първенство, записал пълния комплект от игрови минути досега – 2430. В миналия кръг срещу Левски Тодор Неделев пропусна първи шампионатен мач през настоящия сезон.

Баланс

В Първа лига: 101 мача, 36 победи за Берое, 26 равенства, 39 победи за Ботев Пд, голова разлика 161-132 за Ботев Пловдив.

Берое като домакин: 51 мача, 28 победи за Берое, 14 равенства, 9 победи за Ботев Пд, голова разлика 91-63 за Берое.