„На облекчен режим са Веско Минев и Яблонски, но мисля, че днес ще тренират. До мача има време. Мач, в който искам нашият тим да покаже добра игра и естествено излизаме за победа. Пак играем със същия отбор, няма нищо различно. Вие ще кажете дали Левски е по-добър сега. Виждам, че се опитват футболистите, но искам още”, сподели старши треньорът на Левски Николай Митов преди мача с ЦСКА от 30-я кръг на Първа професионална лига, Първа шестица.

Двубоят е на 29-и април, събота от 17 часа на Националния стадион „Васил Левски”.

Дербито следете в GONG.BG и гледайте на живо в GONG PLAY и по DIEMA SPORT!

„В началото на миналия двубой не седяхме добре. Надявам се и трябва да го направим – да влезем по различен начин. Имам идеите и след като минат следващите две тренировки ще съм наясно. Знаете, че тези мачове – миналото се забравя, гледа се сегашния мач. Ние трябва да излизаме със самочувствие независимо срещу кой играем. Левски трябва да играе със самочувствие. С Лудогорец няма много дерби там, дерби е едно: Левски – ЦСКА", заяви Ники Митов.

„Срещу всеки противник трябва да се действа различно. Познаваме се много добре двата тима, трудно може да се изненадаме. Важното е футболистите да покажат това, което тренираме. Важно е да има положения, да се излиза на ситуации. С Локо Пловдив влязоха пет от пет, с Дунав не влязоха за съжаление и затова се получи такъв резултат”, каза още Митов и продължи:

„Вече има мачове като титуляр Станислав Иванов. Има мачове, играе, така че няма от какво да се притеснява. Важно е да има добро представяне, когато му се гласува доверие, за да може да израства. При младите е важно постоянството. Има качествата, само трябва да показва добра игра във всеки мач.”

Попитан дали това е битката за вторто място, Николай Митов: „Това е един мач с ЦСКА. За мен лично не може да има Левски цел да е преди еди кой си отбор. Целта може да е шампионската титла и купата, влизане в Шампионска лига или Лига Европа. Ти може да си шести пред седмия, но за мен такава цел няма. Естествено гледаме да сме по-напред, но мен ме интересува самият мач.”

„Не, не ме притеснява съдийския фактор. Имаме много добри съдии. И те са хора, всеки може да сгреши. Не вярвам да е умишлено”, заяви Ники Митов и продължи:

„Феновете си знаят работата. Нашите фенове винаги са подкрепяли отбора. За феновете съм 100% сигурен какво ще направят.”


Какво се случва на голямото дерби Левски - ЦСКА?

Вълнува те каква е обстановката преди началото на сблъсъка? Какво става на трибуните и какви са празниците след края на голямата битка?

Можеш да станеш част от отговорите на всички тези въпроси сам! Бъди нашите очи, води ни през емоциите си от големия сблъсък, запознай ни със "синьо-червените" страсти с хаштаг #GONG!

Ползвай го в Instagram и Facebook и нека цяла България разбере какво се е случило на голямото дерби Левски - ЦСКА на 29 април на Националния стадион "Васил Левски".

Напиши #GONG, стани част от голямото дерби, направи всички съпричастни с емоциите!"