Един от най-успешните български футболисти Димитър Бербатов коментира в специално интервю за предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола“ възможността да сложи край на кариерата си, обличайки екипа на български тим.

Нападателят сподели, че подобни мисли са минавали през главата му, но претегляйки плюсовете и минусите, е преценил, че е по-добре това да не се случва.

Бербатов сподели, че е имал предложение от Берое. Междувременно никой от ЦСКА не е търсил бившия играч на Манчестър Юнайтед. Бербо обаче изтъкна, че това е нормално и подчерта, че футболът е бизнес и няма място за сърдене.

„Мислил съм си за българския шампионат – от любов към играта, за феновете, за себе си - да се радваш, че играеш. Но преценяваш плюсове и минуси, и си казвам, че може би не бива. Преценяваш всичко, в това число и условията. Да идеш на мач с кеф, за жалост тук не е така. Като си свикнал на хубаво, е трудно да отвикнеш“, откровено призна Бербатов, който наскоро представи и автобиографичната си книга.

„Аз познавайки себе си, изисквам, а така стават проблеми. От друга страна, никой не ме е търсил. Изключая Берое, с който говорихме, но прецених, че не бива. Иначе минавало ми е през главата. Тези неща са нормални. Никой не ме търсил от ЦСКА. По тази логика и от Леверкузен трябваше да ме потърсят. Това обаче е нормално. Футболът е бизнес, няма място за сърдене. Аз приемам всичко нормално“, продължи Бербатов.

„По принцип не мисля, че има футболист, който без емоция казва край. Ако има такива, мисля, че те не са обичали футбола така силно. Аз затова още ритам, на малки вратички, тук в офиса също си имам топка. Това са емоции, които те държат млад. Живееш с мечтата, илюзията, че още можеш. А всъщност вече не можеш онова, което си правил преди години. В днешно време така се развива светът, че всичко се обявява в социалните мрежи. Но и при мен наближава този момент. Ще трябва и аз да го кажа“, сподели още голмайсторът. 

Още новини: 

Да останеш извън големия мач: Бербо за финала на ШЛ от 2009-а

Бербо за националния: Имаме добър отбор, колективът е хубав