Звездата на българския футбол Димитър Бербатов, който наскоро представи автобиографичната си книга, даде специално интервю за предаването на DIEMA SPORT - „Домът на футбола“. Той говори за финала на Шампионската лига през 2009 година, когато Сър Алекс Фъргюсън го остави извън групата на Манчестър Юнайтед за битката с Барселона.

Как се преживява това и какви въпроси са витаели в главата му след случилото се? За всичко това Бербо говори подробно в книгата си. Той обаче е категоричен, че станалото е било грешка, нещо, което признава и шотландският специалист години по-късно. Все пак нападателят гледа философски, отбелязвайки, че всичко остава в миналото.

 „Преживяваш такава ситуация…тази дума е тежка. Така е преценил Сър Алекс, така е направил. За мен бе тежко и неприятно. Не мисля, че заслужавах такова отношение. Обясних как съм се чувствал. Бе неочаквано. Случи се. Не ми бе приятно. Известно време си задавах въпроси. В същото време играеш с Барселона. После моето мнение, което после си потвърдих и с думите на сър Алекс – беше, че е било грешка. Не беше правилно решението, но не може да се върнем назад. Футболът е популярен спорт, случи се така“, сподели Бербатов..

„Юнайтед да не може да преболедува раздялата със Сър Алекс, странно звучи. Нормално е да има време на адаптация, но вече толкова мениджъри се смениха. Там търпимостта е може би по-голяма. Не е лесно, минават през труден период. Аз гледам всеки мач, паля се, вълнувам се, коментирам. Дано по-бързо минат през този период“, коментира представянето на „червените дяволи“ Бербатов.

„Изглежда супер онова, което изживях в Манчестър Юнайтед. Като видя снимки – става ти готино, после тъжно, усмихваш се, но всичко е свършило. Може само да си припомниш какъв си бил. Животът обаче върви напред. Това са върхови моменти в кариерата ми. Борих се много за това. Това бе върхът ми. Винаги има емоции, когато човек си преглежда стари неща, в които е успял“.

„Много са ни различни животите и кариерите, и успехите с Кристиано Роналдо. Интуицията ми много ми е помагала в живота. Гледам как се развива Роналдо, на възрастта, на която е. В книгата пиша как тренираше той, амбициран е, фокусиран е, успехите му не са случайни. Размерите там са различни, има огромен екип. Това, което видях от него в Манчестър, нямаше как да не постигне тези успехи“, споделя още Бербатов.

Бербо за националния: Имаме добър отбор, колективът е хубав