Мисиджан е отървал доста по-тежка присъда

Холандските прокурори са искали много по-тежка присъда за футболиста на Лудогорец Върджил Мисиджан. Това разкрива изданието Omroep Brabant, което е имало представител при заседанието на съда. 

Обвинителите искали футболистът да лежи една година ефективно зад решетките за провинението си. В крайна сметка Мисиджан получи четири месеца ефективно и още два месеца условно, като адвокатът му Ноортйе Лут веднага е внесъл обжалването на по-горната инстанция. 

Мисиджан беше даден на съд за нанасяне на телесна повреда на 68-годишния Рон ван Акелйен на паркинг, като след ударите от страна на футболиста, жертвата бил с потрошен лакът и фрактура на глезена. 

Според изданието, съдията не дал по-високата присъда на играча на Лудогорец, защото преценил, че действията му не целели умишлено нанасяне на телесната повреда. Мисиджан твърди, че е бил провокиран с расистки обиди, като това също е било взето предвид при издаване на присъдата му. 

Свързани материали

  • Лудогорец за Мисиджан: Всеки е невинен до доказване на противното Лудогорец за Мисиджан: Всеки е невинен до доказване на противното
  • 4 месеца затвор трябва да лежи звезда на Лудогорец 4 месеца затвор трябва да лежи звезда на Лудогорец
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Лудогорец Върджил Мисиджан Холандия

Първа лига