Една от звездите на Лудогорец Върджил Мисиджан бе осъден на шест месеца затвор, като два от тях са условни, но четири трябва да изтърпи ефективно.

Съдът в Бреда, Холандия сложи присъдата, въпреки че Мисиджан не успя да се яви на делото заради мачовете на българския шампион.

Адвокатът на нападателя започва веднага обжалване.

Съдят Мисиджан на 30 март

Мисиджан бе подведен под отговорност в началото на годината, заради побой на паркинг в Розендал. Инцидентът се случи в първите дни на януари, а потърпевшият е 68-годишен мъж, който се озова в болница с двойно счупване на глезена и множество контузии на лакътя.

Скандалът тогава станал заради неправилно паркиране на Мисиджан, който блокирал пътя на семейство Ван Акелен към двора им. В последствие 68-годишният Рон ван Акелен е направил забележка на Мисиджан за паркирания автомобил, който към момента вече е бил преместен от приятел на футболиста. Според въпросния приятел, жертвата пръв е избутал Мисиджан и е отправил обиди на расистка основа към него.

Семейството е известно в района, тъй като има бизнес с мебелен магазин. Съпругата на пострадалия вече обяви, че наказанието от шест месеца е много малко за Мисиджан. Тя разказа, че пострадалият още не се е възстановил, от януари до сега е в рехабилитационни центрове и има сериозни щети по здравето му.