Ръководството на Лудогорец реагира на информациите за присъдата на своя футболист Върджил Мисиджан в родната му Холандия. От 7-кратните шампиони заявиха, че „всякакви интерпретации и оценки са некоректни и прибързани” преди да се стигне до момента, в който присъдата – състояща се от 4 месеца ефективно и 2 месеца условно лишаване от свобода – влезе в сила.

4 месеца затвор трябва да лежи звезда на Лудогорец

Публикуваме позицията на разградчани без редакторска намеса:

По повод тиражираните информации относно процеса срещу футболиста на ПФК Лудогорец Върджил Мисиджан напомняме, че производството все още не е приключило с влязъл в сила акт на компетентния орган. В тази връзка, всякакви интерпретации и оценки са некоректни и прибързани. Следва да се има предвид и презумцията за невиновност, съгласно която всеки е невинен до доказване на противното с влязла в сила присъда. В този смисъл  призовавамe да се изчака окончателното решение на всички инстанции по случая преди да се правят каквито и да било оценки, съждения и коментари.

Върджил Мисиджан направи кратък коментар по случая: "Не приемам решението на съда от вчера. Отиваме на по-висока инстанция и очакваме окончателното решение. Дотогава съм фокусиран на 100 процента с професионалните ми задължения във футбола".