Милан търси бързоног нападател, който да бележи попадения и да дава асистенции. В Италия спрягаха за тази позиция дори Футболист номер едно на България за 2018 г. Кирил Десподов, но се оказа, че трансферните планове на "росонерите" са по-различни. 

Според изданието Sportmediaset, "червено-черните" ще вземат за тази позиция на атаката си юношата на Барселона Жерар Деулофеу. Той има опит с екипа на клуба и сега спортният директор Леонардо ще опита да го ангажира отново. 

В момента испанският футболист е собственост на Уотфорд. От Милан се надяват да го уредят под наем до края на сезона и с опция за окончателно откупуване след това. Разговорите се очаква да приключат в следващите няколко дни. 

Деулофеу игра на "Сан Сиро" с червено-черния екип през втората половина на сезон 2016/2017, като записа 18 мача с четири гола и три асистенции. Самият той с удоволствие би се върнал в италианския гранд, но не всичко зависи от него. 

Иначе по-рано днес белгийският Андерлехт се отказа от Кирил Десподов заради интереса на Милан към него и се насочи към друг играч на неговата позиция. Другите кандидати за подписа на звездата на "червените" са Олимпиакос и ПСВ Айндховен.