Единственият от натирените през зимата играчи на Левски, който или не е даден под наем, или не е разтрогнал договора си, е вратарят Мартин Полачек. Словашкият вратар категорично не попада в сметките на наставника Георги Дерменджиев, тренира отделно, но не смята да напуска "Герена". 

Той разкри пред полските медии какво е състоянието му при "сините", на какво според него се дължи изгнанието му от първия отбор, както и защо към момента не иска да напуска Левски. Причината се крие в новородения му син. 

"Трудно е да обясня защо не играя. Една от причините може би е, защото се смениха трима треньори, откакто съм тук. Според единия пасвам на стила на игра, според другия - не... Сега, при третия треньор, ми беше казано, че няма да разчита на мен, а той си дойде направо с нов вратар."

"Не остана място не само за мен, но и за резервата ми Божидар Митрев. И затова сега тренирам индивидуално, провеждам много интересни занимания и във всяко едно от тях опитвам да докажа, че съм готов да играя във всеки един момент. Имам важен за мен договор с Левски и се надявам да убедя треньора, че имам място в клуба", заяви Полачек. 

Все пак той открехна вратата за евентуално напускане, но само в посока на любимата му полска Екстракласа, в която направи име с екипа на Заглембе Любин. Засега обаче му е важно да има стабилност в кариерата заради новородения му син. 

"Наскоро с партньорката ми се сдобихме с дете. Така че сега искам да съм спокоен и да имам стабилност в кариерата си. Мисля само за семейството си и не мисля за нов отбор. Но искам да се завърна някой ден в Полша. Определено бих искал да играя в Екстракласа", заяви Полачек и разкри как е избрал Левски, след като миналия сезон игра в чешкия Млада Болеслав. 

"Договорът ми с чехите изтече и имах много предложения. Избрах Левски, защото е голям клуб, с много фенове, а и не на последно място - играеше в Европа. Но за съжаление отпаднахме още на старта. Левски е много познат клуб в Европа, а феновете му са спонтанни, жарки и фантастични. Мисля, че Левски, както още Лудогорец и ЦСКА, биха постигнали много, ако бяха в полския шампионат", завърши по темата Полачек.