В доста различен състав от обичайния, Лудогорец се разправи с Дунав при постуването си в Русе и победи с 5:0. Мисиджан, Марселиньо, автогол на Попадийн, Кишада и Лукоки бяха точни във вратата на Антонов.

Срещата предложи нападателен футбол от страна и на двата отбора. В началните минути атаките вървяха и към двете врати. Васил Шопов и Бранимир Костадинов опитаха опасни атаки към вратата на Броун, но те бяха несполучливи.

Жоао Пауло отвърна с удар встрани в 6-ата минута. В 14-ата минута Шопов стреля отдалеч със силен удар, Броун запази равенството.

В 23-ата минута Върджил Мисиджан се възползва от грешка на Попадийн и отбеляза за Лудогорец и 1:0. В 37-ата минута Лукоки центрира отдясно в наказателното поле на домакините, Марселиньо се разписа с летящ плонж.

Малко преди края на полувремето Попадийн в опита си да изчисти кълбото в корнер го прати в собствената си мрежа и резултатът стана класически в полза на шампионите.

В 47-ата минута Будинов падна за дузпа, но съдията не намери основание да я отсъди.

Малко нерви на терена в Русе

В 60-ата минута Мисиджан провокира сблъсъци на терена, за което получи жълт картон, а същото отнесе и Патев. Той ритна Шопов без топка, след което футболистите на Дунав му потърсиха сметка, той също се изрепчи, за да се стигне до сблъсъците по терена.

Веселин Великов след двубоя 

Карагарен от няколко метра не уцели вратата в 68-ата минута, пращайки топката високо над нея.

Мисиджан стана "Играч на мача"

Жоао Пауло в 74-ата минута подаде супер пас на Кишада, който преодоля Антонов и се разписа за 4:0.

В края на двубоя Лукоки също се разписа, за да финализира крайното 5:0. След този успех Лудогорец заема второто място в класирането с актив от 13 точки, колкото има и ЦСКА, но лудогорци са с мач по-малко.

Дунав е с 5 точки и заема 11-ото място в класирането.

Съставите на двата тима:

Дунав: Антонов, Попадийн, Патев, Милчев, Хубчев, Димов, Шопов, Костадинов, Карагарен, Георгиев, Будинов
Лудогорец: Броун, Терзиев, Моци, Сисиньо, Василев, Анисе, Горалски, Марселиньо, Мисиджан, Лукоки, Жоао Пауло

съдия: Георги Димитров