Лудогорец приема Етър в последен мач от фаталния 13-и кръг на Първа лига. След като Левски и ЦСКА не успяха да излъчат победител в събота (2:2), "орлите" ще опитат да дръпнат с още точки пред преследвачите си. Към момента "червените" се намират на втората позиция с 28 точки и са само на 2 от разградчани, докато "сините" са трети с 25.

Зрелище с четири гола си спретнаха Левски и ЦСКА

Не пропускайте двубоя пряко по DIEMA SPORT, GONG PLAY и минута по минута на Gong.bg от 18:00 часа.

Вижте любопитни факти преди днешня мач:

Етър е единственият тим, срещу който капитанът на Лудогорец Светослав Дяков е отбелязал 2 гола в един шампионатен мач – при победата на разградчани с 5:1 в Сливен на 7 май 2013 г.

Лудогорец няма загуба на свой терен във всички надпревари, в които е участвал през настоящия сезон – 2 победи в Шампионската лига, 2 победи в Лига Европа, 3 победи и 2 равенства в първенството. Не се разписа на „Лудогорец Арена” единствено срещу Локо Пд – 0:0 на 29 юли т.г.

В 4-те си шампионатни мача без Мисиджан в състава лудогорци имат пълен актив от точки - 12, в периода на неговото отсъствие Лукоки вкара 3 попадения и подаде 2 голови паса

Етър все още няма загуба при своите гостувания – 1 победа и 4 равенства, всичките 4 поражения през сезона на великотърновци са при домакинствата им.

Срещу отборите, намиращи се в момента в Топ 6 Етър взе само 2 точки досега – при домакинствата си на Ботев Пд (1:1) и на ЦСКА (2:2), като загуби, също при домакинства, от Локо Пд (1:2), Верея (0:1) и Левски (0:1).

Иван Стоянов (Етър) все още е в клубния Топ 6 на стрелците на Лудогорец в елита с 25-те си гола за разградчани, Тодор Колев също има 1 гол за орлите в Първа лига, а заедно с него в дебютния им мач (0:0 с Локо Пд на 6 август 2011 г.) участие взе и Димо Атанасов.