Съперникът на Лудогорец в Лига Европа -  Хофенхайм успя да се добере едва до точица в мача от 9-ия кръг на Бундеслигата срещу Волфсбург. Гостите се спасиха от чиста загуба, която ги грозеше, след като още в 11-ата минута реферът Феликс Цвайер отсъди дузпа в полза на домакините. Те обаче не успяха да се възползват от отдалата се възможност за сметка на гостите, които в 73-ата разстреляха вратата на „вълците” от „бялата точка”. Точен за Хофе бе Керем Демирбай. В добавеното време на срещата обаче Феликс Удуокай се превърна в герой за домакините, възстановявайки равенството в двубоя.

Гостите имаха шанс да открият резултата още в 4-ата минута. Флориан Грилич достигна до прецизно подаване и се озова очи в очи с вратаря Коен Кастеелс, но би право в него.

В 11-ата пък Цвайер не се поколеба да надуе свирката заради задържане в наказателното поле на футболист на гостите. Максимилиан Арнолд застана зад топката и отправи удар към средата на вратата. По всичко изглеждаше, че кълбото ще се озове във вратата на Оливър Бауман, който вече се беше хвърлил самоотвержено наляво. В последния момент обаче той протегна крака си и с малко късмет, но все пак по феноменален начин, я изчисти, опазвайки мрежата си недокосната.

В 37-ата Даниел Дивади изпробва отново рефлексите на Бауман. Футболистът на „вълците” изпълни пряк свободен удар, пращайки топката към долния ляв ъгъл, но стражът на хофе плонжира и спаси.

Секунди по-късно Дивок Ориги пропиля огромна възможност, получавайки хубав пас на ръба на наказателното поле. Той отправи силен щут, който обаче единствено разтресе напречната греда.

В 53-та минута Андрей Крамарич пое прецизно подаване в наказателното поле и шутира, но на сантиметри от лявата греда.

Атаките на Волфсбург обаче продължиха и в 58-ата Юнус Мали от границата на пеналтерията иизстреля топката към левия ъгъл. Бауман обаче отново се справи, като блокира по невероятен начин удара му.

Минута по-късно Феликс Удуокай буквално връхлетя върху топка и изстреля страхотен куршум от движение от ръба на наказателното поле, но топката излетя малко встрани от лявата греда.

Изпуснатите положения на „вълците” им костваха много, тъй като в 72-ата минута Цвайер показа „бялата точка” за втори път в двубоя. Марсел Тисеран се опита да изчисти центрирана топка от корнер, но в същото време повали на тревата свой съперник. Керем Демирбай изпълни дузпата с прецизен удар по земя в горния десен ъгъл.

Всичко изглеждаше приключило за Волфсбург, когато в добавеното време на мача Феликс Удуокай възстанови равенството в двубоя. Отново при фантастично изпълнен корнер от страна на гостите,Феликис Удуокай засече,  изпращайки куршум с глава от точката на дузпата, поразил вътрешната страна на лявата греда.

Хофе вече е с актив от 18 точки и измести Шалке от четвъртата позиция. Волфсбург пък остава на 14-ото място с 9.