Над 50 минути мъка и после лежерна разходка. Така можем да определим мача на Лудогорец с аутсайдера Витоша Бистрица в Разград. Домакините разбиха непретенциозния си съперник с 3:0, като имаха затруднения само до първия гол, а после си поиграха като котка с мишка. 

Той падна след 53 минути игра и макар да беше спорен заради съмнения за засада, беше напълно заслужен, с оглед представянето на двата тима на терена. Клаудиу Кешеру беше неговият автор, а после асистира за попаденията на Върджил Мисиджан и Густаво Кампаняро за комфортния успех. 

За това развитие спомогна и червеният картон на Даниел Кутев от състава на гостите, който си изкара две официални предупреждения само за 17 минути с безумни нарушения. "Тигрите" не поглеждаха към вратата на съперника и в пълен състав, а камо ли с човек по-малко и всичко рано-рано приключи за тях. 

Кешеру над всички на Лудогорец - Витоша

Димитър Димитров: Срещу такъв отбор проблемът е до първия гол

Кешеру: След първия гол всичко приключи

Ангелов: Бетонът не издържа, вече на всеки ще е трудно с нас

Мачът започна с очакван натиск на Лудогорец, както всъщност протече и целият мач. Но въпреки по-голямото владеене на топката и непрестанните атаки, разградчани срещаха трудности да преодолеят гъсто наблъсканата в наказателното си поле отбрана на противника. 

Най-често на стрелкова позиция в началото се озоваваше топреализаторът на домакините Клаудиу Кешеру. Той имаше два опасни изстрела към вратаря Михаил Иванов, но те или не намираха очертанията на вратата, или стражът се намесваше подобаващо. 

Първият точен изстрел в мача дойде в 15-та минута, когато капитанът на шампионите Светослав Дяков стреля от границата на наказателното поле, но пак вратарят на "тигрите" беше на мястото си. 

Лудогорец продължаваше да атакува безспирно, но някак се късаше нишката при последния пас. Изстрелите на Кешеру, Жуниор Кишада, Вандерсон и Дяков пък бяха крайно неточни или твърде слаби, за да затруднят Иванов. 

В края на полувремето "орлите" вдигнаха рязко оборотите и вратата на съперника им се превърна в стрелбище. В 36-та минута изстрел на Кишада мина на сантиметри встрани от вратата, а три по-късно дойде може би най-чистото положение за домакините. 

Тогава първо Кешеру стреля, но защитник изби, а при добавката ударът на Дяков беше спасен от вратаря. В 41-та минута беше отменен и гол на Лудогорец. Тогава Лукас Саша опита нещо средно между удар и центриране, а топката се озова у Кешеру, чийто удар прониза мрежата, но съдиите отмениха попадението заради засада. 

Румънецът бурно протестира срещу това решение, за което получи и жълт картон. Съдийската бригада обаче беше категорична, че има нарушение на правилника и това попадение не беше признато. 

Точно преди почивката дойде още един страхотен шанс за разградчани. Тогава два последователни удара в очертанията на вратата отправиха Жуниор Кишада и Върджил Мисиджан, но с огромна пъргавина Иванов спаси и двата изстрела. 

След почивката последва още по-масиран натиск на Лудогорец. Витоша беше натикан в наказателното си поле и едва удържаше напора на съперника. И в крайна сметка капитулира в 52-та минута. 

Тогава Клаудиу Кешеру разби бетона на "тигрите". Във въпросната ситуация Върджил Мисиджан беше изведен зад защитата, като останаха съмнения за засада, но реферите не вдигнаха такава. Холандецът стреля, вратарят изби, но топката стигна до Кешеру. Ударът му първоначално беше избит, но при добавката вече всичко свърши - 1:0. 

Малко след това пък разградчани бяха ощетени от рефера. Лукас Саша беше задържан в наказателното поле от Николай Христозов и имаше чиста дузпа, но реферът не я даде. Това обаче не спаси "тигрите" от още попадения в мрежата им. 

Донякъде за това спомогна и много глупавата постъпка на Даниел Кутев, който си изпроси два жълти картона за 17 минути, като особено второто му нарушение беше брутално. Така той беше изгонен в 62-та минута и всичко свърши. 

Само две минути след това домакините удвоиха преднината си. Тогава Лукас Саша центрира отдясно, Клаудиу Кешеру отклони с глава за Върджил Мисиджан на лявата греда и непокритият холандец щеше да скъса мрежата за 2:0. 

Точката на спора беше сложена окончателно в 68-та минута. Тогава пак Кешеру отигра майсторски и спря топката с пета към Густаво Кампаняро, който щеше да скъса мрежата с мощния си шут за 3:0. 

До края на мача събитията утихнаха и той просто се доиграваше. Лудогорец поспести и малко сили, с оглед на тежката си програма занапред. Витоша пък беше безидеен през целия мач, такъв остана и след третото попадение. 

Момчетата на Костадин Ангелов не направиха нито една смислена атака за целия мач и тактиката им с опълчение да измъкнат нещо не сработи по никакъв начин, като заслужено бяха разгромени, а нямаше да е незаслужено да отидат и на по-тежка разлика.

В крайна сметка Лудогорец победи с 3:0 и запази аванса си от четири точки на върха пред ЦСКА, като вече има 42. Витоша остава на дъното със само три скромни точици и вече явно се е настроил в очакване на баражите за оцеляване. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Лудогорец: Хорхе Броун, Александър Василев, Лукас Саша, Георги Терзиев, Рафаел Форстър, Светослав Дяков, Густаво Кампаняро, Вандерсон, Върджил Мисиджан, Жуниор Кишада, Клаудиу Кешеру;

Резерви: Ренан дос Сантос, Натанаел, Игор Пластун, Козмин Моци, Яцек Горалски, Жоао Пауло, Джоди Лукоки;

Витоша Бистрица: Михаил Иванов, Йордан Върбанов, Кристиан Узунов, Румен Гьонов, Четин Садула, Радко Мутафчийски, Петко Цанков, Николай Христозов, Пол Отофе, Даниел Пеев, Ивайло Лазаров;

Резерви: Николай Радев, Кристиян Кочилов, Ангел Стоянов, Георги Амзин, Даниел Кутев, Тодор Гочев, Михаил Петров. 

Стар познайник с приза за Спасяване на седмицата