Наставникът на Витоша Бистрица Костадин Ангелов коментира трезво причината за загубата на тима му срещу Лудогорец. "Тигрите" удържаха 53 минути нулево равенство, но впоследствие капитулираха.

"Бетонът ни не издържа накрая. Няма как да се надиграваме с Лудогорец, нашата цел беше да не допуснем гол и по този начин да измъкнем точка. Не успяхме, имало е някаква лека грешка от страна на съдията при гола им, но няма смисъл всички да им скачаме, защото не реферите са причината за класирането на тимовете."

"Този гол, който падна, промени изцяло мача. Това няма как да не повлияе върху менталното състояние на играчите, защото нашата цел беше да не допускаме такъв. После и картонът вече сложи край на всичко", заяви Ангелов пред камерата на DIEMA SPORT и продължи с анализа на причините за поражението.

"Играхме много ниско и близо до наказателното ни поле, не успяхме да направим преход в атака. Когато се защитаваш, се изморяваш и може би това беше проблемът за загубата ни", сподели още треньорът и коментира ситуацията с изгонването на Даниел Кутев, който престоя само 17 минути на терена, след като влезе на мястото на Пол Отофе.

"Кутев е играч, който може да задържи топката напред. Идеята ни беше преди това Пол Отофе и Четин Садула да затворят фланговете, но Отофе не се справи със задачата и затова го смених с Кутев. Но видяхте какво се случи", заяви още Ангелов и разкри какво иска да вижда от тима си занапред.

"Ние не трябва да изпускаме баланса, защото както се справяме добре навън в защита, вкъщи ще се налага да взимаме точки. Така че вероятно е да изглеждаме по друг начин у дома. Много ми се иска да играем добре и в двете фази.Оттук-нататък обещавам трудни мачове на всеки, който играе с нас", сподели още специалистът.

"И днес представянето ни беше достойно, ще продължаваме в този дух. Позитивизмът не може да ни измъкне от тази ситуация, готвим се за предстоящите мачове и съм сигурен, че нещата за нас ще се подобрят. Срещу Локомотив Пловдив при всички положения ще изглеждаме по-офанзивно", завърши Ангелов.