Локомотив Пловдив се наложи с 3:2 над Дунав Русе като гост в мач от 30-ия кръг на Първа лига от първата шестица. Пловдивчани успяха да развалят празника на домакините при първия им мач на новооткрития градски стадион през този сезон.

Русенци откриха резултата още в 5-ата минута на срещата с гол на Бранимир Костадинов. Бирсент Карагарен бе изведен по чудесен начин от Васил Шопов в наказателното поле. Карагарен стреля, Илко Пиргов спаси, но топката осткочи и попадна право в краката на Костадинов, който я изпрати директно във вратата на пловдивчани.

Дунав продължи да напада и в 10-ата минута имаше възможност да удвои. Будинов стреля от центъра на наказателното поле, но право в ръцете на Пиргов.

Локомотив обаче успя да се върне в играта, след като в 17-ата минута Ванчо Траянов с дълъг пас намери Марчев, който успя да се справи с двама от защитниците на русенци и да вкара топката във вратата на Антонов.

Две минути по-късно Йевтоски изведе Бакалов, който остана сам срещу вратаря. Той овладя топката с рамо, преодоля Антонов, но загуби равновесие точно преди да нанесе завършващия удар и стреля встрани от вратата.

В 26-ата минута Хубчев центрира в наказателното поле, Карагерен стреля към вратата на Пиргов, но в аут.

Бакалов бе принуден да напусне терена, след като се контузи в 37-ата минута на срещата.

Двата тима се оттеглиха на полувремето при резултат 0:0.

В 57-ата минута "железничарите" осъществиха пълен обрат в двубоя. Умарбаев отправи добър пас към Камбуров на границата на наказателното поле, който не сбърка и прати топката във вратата на Антонов.

Нападателят реализира 185-ото си попадение в българския елит, записвайки името си до това на легендата на “смърфовете” Христо Бонев. Камбуров и Зума са на четвъртата позиция във вечната голмайсторска ранглиста.

15-ина минути преди края домакините имаха възможност да изравнят резултата. Костадинов насочи хубав далечен удар от воле, но Пиргов плонжира и успя да избие.

В 81-ата минута Умарбаев центрира от корнер, Котев стреля с глава, но топката попадна право в ръцете на Атнонов.

В 85-ата минута изглеждаше, че мачът вече е решен, след като Веселин Марчев се разписа за 3:1 след контраатака на Локомотив. Камбуров асистира за попадението.

Две минути по-късно обаче Дунав върна попадение. Костадинов бе добре изведен от Хубчев в наказателното поле, за да реализира второто си попадение в мача. 

С победата си над русенци, Локомотив си осигури първите три точки в плейофната фаза на Първа лига. Пловдивчани обаче остават на 6-ата позиция с 42 точки, а Дунав е на 5-ото място с 45. 

Дунав: 86 Станислав Антонов, 66 Искандар Джалилов, 4 Петър Патев, 21 Олексей Ларин, 23 Христофор Хубчев, 11 Диян Димов, 6 Самир Аясс, 77 Бранимир Костадинов, 7 Бирсент Караген, 10 Васил Шопов, 9 Мирослав Будинов

Локомотив Пловдив: 1 Илко Пиргов, 71 Пламен Крумов, 5 Павел Виданов, 6 Кирил Котев, 14 Иван Горанов, 17 Ванчо Траянов, 4 Стефан Йевтоски, 27 Димо Бакалов, 11 Мартин Камбуров, 9 Дани Кики, 10 Веселин Марчев