Повече от 2000 билета са продадени за ден за първия домакински мач на Дунав в Русе, който ще бъде срещу отбора на Локомотив Пловдив на 28 април на Градския стадион. Това съобщиха от клуба. Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на телевизия DIEMA SPORT, чрез онлайн платформата GONG PLAY и на честотите на Дарик радио.

От БФС съобщиха, че Градският стадион в Русе вече ще приема мачове от Първа лига. Така бе официализирано завръщането на Дунав в неговия дом. Очаква се отборът да проведе и първата си тренировка на Градския стадион след обновяването му на 27 април /четвъртък/.

Градският стадион в Русе вече с лиценз за Първа лига

Ръководството на клуба отново напомни, че билетите са достъпни на цена от 8 лева. Предварителната им продажба приключва на 27 април вечерта. В деня на мача билетите ще се продават от 13 часа на стадиона. Там вече са подготвени пет каси, които ще работят до 60-ата минута на срещата. От русенския клуб информират, че деца до 12 години ще влизат на мача безплатно, но с придружител.

Местата на Градския стадион са 12400, в които обаче влизат и тези в т. нар. "клетка" за гостуващата публика, до която ще има и празнен буферен сектор.

От русенския клуб информираха, че след решение на Дисциплинарната комисия от днес става ясно, че двубоят с Локомотив Пловдив ще пропусне защитникът Михаил Милчев заради натрупани жълти картони. Това важи и за Тейнур Марем, който получи санкция за два мача след червения картон срещу Черно море./БТА