Легендарният сръбски треньор Люпко Петрович не изключи възможността един ден да застане начело на ЦСКА. 71-годишният специалист има огромен опит в родния елит, като четири пъти е бил начело на Литекс и три пъти - на Левски. 

Преди време той категорично отхвърли възможността да застане начело на "червените", но сега допусна такава опция, защото начело им е Гриша Ганчев. При един от последните си престои начело на Литекс, Петрович определи бизнесмена за "свой брат" и сега пак се изказа ласкаво за него. 

"С Гриша Ганчев сме добри приятели. Все пак държа рекорда за най-много периоди начело на Литекс и го познавам много добре. Престоят ми в Ловеч беше свързан с много положителни емоции и самият аз изпитвам голямо уважение към него."

"ЦСКА и Левски са отбори, в които всеки треньор би искал да работи. Така че - защо не", отговори Петрович пред "Меридиан Мач" на въпроса дали би започнал работа на "Армията". И в същото време коментира ситуацията на "Герена" и назначението на Славиша Стоянович и работата му. 

"Стоянович е честен човек и качествен треньор. Мисля, че води добре Левски. Със сигурност онзи италианец (бел. авт. Делио Роси) беше лош избор. Славиша е много по-добър от него", коментира още единственият сръбски треньор, триумфирал с трофея от КЕШ. 

Интересното е, че наскоро се навършиха точно две години, откакто Петрович напусна "Герена" за последно. Това се случи в навечерието на мача на "сините" с Берое, като само часове преди мача стана ясно, че ветеранът е хвърлил оставка. След това той работи във Виетнам и Руанда.