Наставникът на ЦСКА Любо Пенев изрази мнението си преди първия двубой на тима от плейофната фаза срещу състава на Черно море.

Двата тима се изправят един срещу друг в съботния ден като от 20:30 часа излизат на "Армията". ЦСКА заема второто място с актив от 57 точки, а Морето е на петата позиция с 42.

"Отборът е готов. Има две тренировки до мача, групата не ни е много широка, до последния момент ще менажирам опции. Този формат вече се практикува, има ли значение моето мнение, може да се помисли за друг формат, може да се намери по-оптимален вариант, по-справедлив, но това не ми е спешно", коментира Пенев.

"Лесни мачове няма, всички играят срещу нас на максимум, не трябва да подценяваме съперниците, ние сме силен и добър отбор, имаме 3 мача за много кратко време, два мача за първенство, един за купа, два мача срещу един отбор", добави той.

"Работим всеки ден, доволен съм от момчетата, те се справят отлично, решението кой ще играе ще бъде взето непосредствено преди двубоя. Имаме тренировка следобяд, утре пак, следва мач, засега всички са здрави. Познавам съперника, мачът ще е коренно различен от този, който изиграхме във Варна, уважавам всеки съперник, но целта е победа и само победа, максимално раздаване на играчите, тотален футбол, всички нападат, всички защитават", каза още наставникът на ЦСКА.

"Темата за съдията, има 3 варианта, може би пак ще иска да бъде главен герой, вторият вариант е да покаже много картони, да осакати отбора, да имаме по-малко на разположение футболисти, и третият вариант е да са му направили забележка, че не се е представил на ниво в първия мач, може да покаже други силни качества, безпристрастност например", коментира Пенев назначението на Стефан Апостолов като рефер на двубоя.

"Всеки треньор си има определена философия, методика за подготовка". 

"Радваме се на спечелените две точки, радваме се на играта от тези мачове, гледах студия, явно сме гледали различни мачове, едва ли не сме загубили 4 точки, трябва да бъдем реалисти. Темите са сериозни, трябва да се вземат мерки", коментира Пенев представянето на националния отбор срещу Косово и Черна гора.

"Всеки отбор ще иска да играе да спечели точки, нашата цел е да станем първи, да спечелим Купата, целм се най-високо, ако печелиш точки отиваш нагоре, ако губиш точки падаш надолу. Имаше размествания до последния кръг, това нещо според мен ще продължи", добави той.