В сградата на БФС в Бояна се изтегли жребият за Първа лига. В първия кръг Левски ще домакинства на Лудогорец, а ЦСКА стартира със Славия като гост. Във втория кръг шампионите от Лудогорец гостуват на "Българска армия", а "сините" пътуват до Пловдив за мач с Локомотив.

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в последния есенен кръг, а именно 13-ият.

Есенният дял на първенството 2017/2018 ще завърши през декември 2017 година. Първенството ще завърши на 18 май 2018 заради Мондиала в Русия. Плейофът за участие в Лига Европа между представител на първата шестица и втората осмица е на 24 май, а плейаутите за оставане в елита са планирани за 22-24 май 2018 година.

Ето и жребия за първия кръг:

Славия - ЦСКА
Берое - Верея
Черно море - Витоша
Левски - Лудогорец
Ботев - Пирин
Септември - Дунав
Етър - Локомотив Пловдив

Вижте и пълната програма на Първа лига за есента

Пролетния дял на първенството ще се поднови на 16-19 февруари. Втората фаза на първенството е планирано да приключи на 18-20 май.

Първенството във Втора лига ще стартира на 22-и юли, а ще завърши с мачове от четвъртфиналите за Купата на България на 11-15 декември. Последният есенен кръг във Втора лига е планиран за 2-и декември. Пролетният дял на шампионата във втория ешелон ще се поднови на 24-и февруари.

Финалът за Купата на България ще се играе на 9-и май, а финалът за Суперкупата на 9-и август.

БФС до дни ще разпространи пълния състезателен календар, както и ще раздаде документите на клубовете.

Столичните тимове в елита са цели 5, което не се е случвало от доста години - Левски, ЦСКА, Славия, Септември и Витоша Бистрица.

Витоша Бистрица влезе в елита

Другите участници в Първа лига са пловдивските Ботев и Локомотив, старозагорските Берое и Верея, Пирин Благоевград, новакът Етър Велико Търново, шампионът Лудогорец Разград, Черно море Варна и Дунав Русе.

Домакинските си срещи тимовете на Септември и Витоша ще играят на Националния стадион "Васил Левски", а Етър ще започне да приема съперниците си първоначално на Градския стадион в Ловеч, докато тече ремонтът на стадион "Ивайло" в старопрестолната столица на България.

Етър вече в Първа лига

Шампионатът започва на 14 юли

Всички срещи ще може да следите в каналите на Нова Броудкастинг Груп,  GONG PLAY и Gong,bg