На 14 юли започва новият сезон в Първа професионална лига. В четвъртък от 11 часа е жребият, който ще определи програмата за следващата година. В същия ден ще стане ясен и официалния календар за сезон 2017/18 от Втора лига.

Боби Михайлов: При нас ЦСКА е правоприемник на Литекс

В първенството ще вземат участие 14 отбора: Лудогорец, Левски, Берое, Славия, Локомотив Пловдив, Черно море, Ботев Пловдив, Пирин Благоевград, Етър Велико Търново, Дунав, Витоша Бистрица, ЦСКА, Верея Стара Загора и Септември София.

Ремонтът на "Ивайло" започва, резервен вариант е Ловеч

Новаците в Първа лига са Витоша Бистрица, Етър и Септември София. Тимът от Велико Търново ще играе на градския стадион в Ловеч, ако ремонтът на стадион "Ивайло" не бъде завършен навреме. Все още не е ясно къде ще се играят срещите на Витоша Бистрица и Септември София.

Нормативните документи за първенствата през новия сезон 2017/2018 бяха приети днес на редовно заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз, което се проведе в Национална футболна база в Бояна.

Септември представи Иван Вълчанов и Иван Стоянов

Другите важни акценти на заседанието бяха утвърждаването на листите на делегатите и съдийските наблюдатели за новия сезон в Първа и Втора професионална лига и обявяването на финансов отчет за 2016 година.

Президентът на централата Борислав Михайлов обяви, че Българският футболен съюз е преминал успешно проверка във връзка с начина по който се разходват средствата по програмите на ФИФА. Както е известно, един от източниците на финансиране на централата са именно условяване на проекти и програми от ФИФА и УЕФА.

Още футболисти на проби чакат в Локо Пд

Важна промяна има в детско-юношеския футбол и тя касае Елитната група до 19 години. Подобно на юношеското първенство U17, от сезон 2017-18 година съдийските и делегатските такси на мачовете от първенствата на U19 ще бъдат осигурени от Българския футболен съюз.

Предложението е дошло от легендата на Левски Павел Панов, който се надява, че така ще бъдат стимулирани клубовете да излъчват свои отбори при най-големите юноши, което до момента не беше така. Отборите участващи в първенствата на U17 ще получат 1600 топки, реплики на тези, които наскоро получиха отборите от Първа лига.

Българският футболен съюз продължава сътрудничеството с Асоциацията на българските футболисти, като ще продължи да обезпечава финансово организирането на мачовете с участието на футболисти без договори.