Старши треньорът на Етър Велико Търново Станислав Генчев изрази задоволство от жребия за първенството и програмата на Първа лига.

Новакът в Първа лига започва с домакинство на Локомотив Пловдив, а от 13-те мача в първия полусезон има 7 домакинства и 6 гостувания. Най-любопитното е, че Етър играе с трите гранда в последните три кръга и приема последователно ЦСКА и Левски в 11-ия и 12-ия и завършва полусезона с гостуване на шампиона Лудогорец в 13-ия кръг.

Пълната програма за Първа лига - есенен полусезон

"Ясно е, че ще трябва да срещнем всички отбори, но съм доволен от жребия. Добре е, че в началото не играем срещу водещите отбори. Трябва ни време, за да влезем в ритъма на Първа лига. За нас това е добре. Надявам се в края на полусезона да сме в добра форма и срещу ЦСКА, Левски и Лудогорец да се представим най-добре", заяви Станислав Генчев.

Наставникът коментира и първото домакинство на етърци срещу Локомотив Пловдив, което ще се играе между 14 и 17 юли.

"Ще разузнаем локомотивци, ще гледаме техни контроли. В България отборите се познават и нищо не може да се скрие. Добре е, че започваме като домакини, но най-добре ще бъде, ако мачът се играе на нашия стадион "Ивайло", добави Станислав Генчев.