Финансовият директор на Левски Красимир Иванов увери, че пари за селекция през лятото ще има. Той разкри и в какви граници ще бъдат средствата - по-малко от милион и за одобрени от спортния щаб играчи. 

"Темата със селекцията никога не спира, този разговор го водим всяка седмица с всеки от спортния щаб. За момента позицията на треньора и спортния директор е, че искаме да изчакаме края на сезона, за да видим в каква посока ще инвестираме", заяви Иванов специално за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. 

"Ние като клуб трябва да осигурим селекция и работим по това. Ако поискат футболист, ще можем да го осигурим, стига да е в разумни граници. Надявам се да не поискат Меси, все пак. Стремим се да направим най-доброто. Ще има бюджет за селекция, но не в милиони", добави Иванов.

Той говори и по казуса с договора на халфа Георги Костадинов, който стана актуален в последните дни и седмици. По думите му, към него има отправена оферта и ако я приеме, ще има споразумение още утре.  

"Истината за Георги Костадинов явно е някъде по средата. Когато беше контузен през октомври, ние търсехме най-доброто лечение за него. Зимата беше пропуснат моментът, в който да постигнем едно споразумение, за да можем да сме сигурни, че ще е важна част от селекцията ни. Сега изчакваме мнението на треньора и директора как да изглежда отборът."

Разговорът не се води активно, но пък сме отправили оферта към него, ако я приеме, ще подпишем утре. Динамична е ситуацията с него. Очевидно винаги става въпрос за пари, това е нормално, всеки иска да постигне най-доброто за себе си, това е спецификата на бизнеса. Въпросът е да намерим пресечните точки, за нас е важно не само един играч да е доволен, а всички в клуба", заяви Иванов. 

Той говори и по темата с лицензирането на отбора, както и финансирането на отбора занапред. Според него, наистина "сините" няма да имат проблеми за получаването на лиценз, а и разкри какви вложения са направени. 

"За момента обстановката е по-спокойна, а пък и настроението е малко приповдигнато. Нямаме индикации, че ще имаме проблеми с лиценза, така че на този етап си стоя зад думите - ние сме направили това, което трябва. Задълженията ни са разсрочени или не са изискуеми." 

"Комбинацията от тези две неща е пресечната точка е как се представя клубът за лицензирането, така че всичко е наред. Дълговете към НАП трябва да се изчистят до края на следващата година, това е перо, регулирано от УЕФА и трябва да можем да го обслужваме." 

"За да ги погасим, трябва да намерим приходоизточник, който да го осигури. Ако намерим такъв, бих искал да инвестираме парите за място, което ще повлияе добре на клуба. Лично аз бих искал да инвестираме в ДЮШ. Не е самоцел да изплатим дълговете наведнъж, а да се обслужват. Към момента нямаме финансови проблеми, обслужва се всичко." 

"Промяната на името помогна много, за да вървят нещата по спокоен начин. Имаме и рекламодатели, които ни помагат", сподели Иванов за предаването и говори за интересната инвестиция в школата на "сините".

"Инвестицията в ДЮШ не е скъпа, тя беше важна, защото е предизвикателство да бъдем адекватни в света на футбола. Много е важно за нас да стигнем една по-добра организация и това в бъдеще ще даде задоволителни резултати."

"Срещу Локо Пд играхме с много младежи, публиката го прие добре, за нас това е правилният път. Инвестицията в софтуера е поглед към този път. Той се ползва в западни клубове, в Германия, ще разработим и българска версия, за която ще имаме ексклузивни права да го продаваме."

"Нашата цел е да имаме стабилна основа за клуба. Едно добро участие в Европа би отворило вратата за допълнителни приходи. Но голямата задача е на базата това, което имаме сега, да стоим стабилно на два крака и да решаваме нещата си."

"Сега искаме да покажем, че имаме реалистични намерения без супер големи очаквания. Грубата сума е около милион на месец и очевидно нашите цели са да генерираме тези средства и да си обслужваме задълженията", заяви Иванов.  И продължи с коментара на тази тема, отваряйки и темата с инвестицията в козирка на "Герена". 

"Не са се променили нещата с козирката. Ако имаме 4 млн. лв., бих ги похарчил много по-добре, отколкото да построя козирка. Целта е, когато имаме свободен паричен ресурс, да направим най-доброто за клуба, независимо дали е инфраструктура или нещо друго. Продължавам да твърдя, че най-добре е да се инвестира в школата, там е главният ни фокус", заяви Иванов и говори дали има инвеститори за клуба. 

"Ние сме в бизнеса с продажба на реклама и имидж, затова един маркетингов човек за нас е много важен и да мислим какви са хората, които да ни помогнат да генерираме повече пари в бъдеще."

"Не бих разбрал защо някой не би искал да се асоциира с Левски, имаме много какво да предложим. Може би в миналото са допускани грешки, имаме какво да правим за подобрение на имиджа в тези среди. Интерес за инвестиции има", заяви Иванов и обеща голяма новина за феновете в края на месеца, която ще е свързана със самите тях. 

"Към края на месеца ще има голяма новина, ще отговорим на очакванията на феновете. До рамките на две седмици се надявам да имаме голяма новина за обявяване. Ангажираността за нас е важна, получавал съм обаждане от Южна Корея. Новината ще е свързана с това, как всеки ще може да помага, всеки да се чувства асоцииран с клуба и да помага", сподели Иванов и говори за казуса с колежката си Диана Иванова. 

"За казуса с Диана Иванова решава Управителният съвет. Всичко минава от там. Ние като клуб не сме си поставили за цел да има само един главен човек и това да съм аз. Тя продължава да е изпълнителен директор, така че не се е променило много", сподели още финансовият директор на "сините".