Левски се постара, но не успя да се вдигне с победа след тежкото поражение от ЦСКА в предния кръг. Въпреки че се изправиха срещу предимно юноши и резерви на Черно море, те стигнаха само до 2:2 на "Герена". При това, малко преди края изоставаха в резултата. 

Мартин Костадинов откри за варненци след уникални подаръци в защита на домакините, но четвърт час преди края Божидар Краев изравни. Веднага след това обаче дебютантът Румен Касабов отново даде преднина на гостите. 

"Сините" намериха сили у себе си поне за изравняване. То беше дело след истински шедьовър на Роман Прохазка, който от 30 метра препарира вратаря на противника, но това беше всичко в този мач. 

Така Левски завършва минорно един колеблив сезон, а от БФС зависи дали тази кампания ще продължи за "сините". В четвъртък ще стане ясно дали им предстои бараж с Верея, което би било скандално от страна на федерацията, но не и неочаквано, с оглед всички каши, които забърка през сезона. Черно море пък си завършва спокойно шести. 

Гонзо: Левски ще се върне там, където му е мястото

Първата част на мача започна с положение за гостите, но младият Валентин Йосков не можа да преодолее вратаря. Последва позиционна и слаба игра, положенията в началните минути просто липсваха. 

"Сините" бяха крайно неориентирани в предни позиции и така и не успяваха да намерят пътя към противниковата врата. За сметка на това младоците от Варна бяха близо до гол и в 12-та минута, когато Александър Цветков беше намерен в наказателното поле, но стреля встрани. 

Митов: Няма да подавам оставка, имам да върша много неща

Бабатунде Адениджи и Алекс Боримиров пробваха някакви удари за Левски, но крайно неточно и в тези минути вратарят Емил Михайлов така и не се налагаше да се намесва решаващо. А Морето продължаваше да търси шансовете си на контри или от статични положения. 

Удар и на Балджийски от фаул от голяма дистанция не намери целта, преди най-после да дойде чисто положение за левскарите. Това се случи в 29-та минута. Тогава след центриране от фаул Станислав Иванов отклони с глава към Адениджи в наказателното поле и той с плонж стреля, но вратарят Емил Михайлов изби. Останаха съмнения, че кълбото може би е минало голлинията, но и повторенията не бяха категорични в това. 

В 34-та минута и Станислав Иванов с глава стреля при един пряк свободен удар, но и той не беше точен. В тези минути "сините" бяха по-активни, но пък грешаха постоянно и не можаха да намерят целта. 

И нескопосаната им игра в задни позиции им донесе главоболия и гол в мрежата. В 40-та минута след едно центриране от корнер защитата не можа да изчисти топката и тя се озова на далечния ъгъл. Там Станислав Иванов сбърка по детински, като реши да играе технично и подари топката на връстника си Мартин Костадинов. 

Играчът на Морето не се поколеба и напредна в наказателното поле след този закъснял подарък за рождения му ден и мушна топката между краката на вратаря Николай Кръстев за 1:0 в полза на "моряците". 

До почивката Левски можеше да изравни на два пъти, като ситуациите се откриха пред Адениджи или по-точно той участваше дейно в тях. Първо в 44-та минута неговото центриране намери Станислав Иванов непокрит във вратарското поле, но младокът пак отигра нескопосано и не можа да отбележи. 

В ответната атака пак нигериецът проби по фланга и центрира опасно успоредно на голлинията, но защитата и вратарят на Черно море се справиха. Така повече голове преди почивката не паднаха и развръзката остана за второто полувреме. 

След почивката "сините" продължаваха да атакуват, но се бяха стъписали пред гола и правеха невероятни пропуски. Адениджи сам си изкова позиция пред вратата, но стреля и прати топката в тялото на вратаря. 

В 52-та минута Божидар Краев излезе сам срещу вратаря, но незнайно защо реши да опропасти ситуацията и вместо да стреля, подаде нескопосано за Роман Прохазка и той нормално не можа да се разпише. 

Още в ответната атака всичко можеше да свърши като интрига. Тогава Димитър Пиргов допусна играч на противника да се озове зад гърба му в наказателното поле. Той върна към непокрития Борислав Балджийски, но неговият мощен удар беше избит в последния момент от защитата. 

Фрапантните пропуски и феноменалните намеси на вратаря Емил Михайлов продължиха и след това. В 60-та минута Адениджи изведе перфектно Алекс Боримиров сам срещу вратаря. Младокът обаче заби нос в земята и стреля, но право в тялото на стража. 

След това и Прохазка от дистанция не можа да се разпише, а после пас на Боримиров пред голлинията не беше засечен от Адениджи. Най-чистата ситуация пред вратата на Левски дойде в 68-та минута. 

Тогава Марек Кузма се озова сам срещу вратаря, но стреля в тялото му. При добавката Филип Хлупик беше оставен непокрит в наказателното поле и спокойно можеше да вкара, но стреля над вратата. 

Левски най-накрая успя да превземе противниковата врата малко повече от четвърт час преди края. В 74-та минута Антон Огнянов центрира перфектно от левия фланг и качи топката на главата на Божидар Краев, който вече нямаше как да пропусне - 1:1. 

Но тази радост в "синьо" беше твърде кратка. Филип Хлупик се подигра на десния фланг на атаката на Черно море с Антон Огнянов и го подмина като пътен знак, за да нахлуе в наказателното поле. Там той свърна към абсолютния дебютант Румен Касабов и той с мощен шут препарира Кръстев за 2:1 в полза на гостите. 

Но остана време за отговор от домакините. И кой, ако не Роман Прохазка да поведе левскарите. Той реши да стреля от около 30 метра, но страхотната му тупалка се оказа неспасяема за вратаря в 81-та минута - 2:2. 

До края на мача Левски опита, но не успя да стигне до пълния обрат. Така мачът завърши наравно, като след този развой Левски остана трети, а Черно море шести, като това беше ясно още преди началото на двубоя. 

Ето и избраниците на двамата наставници за този мач: 

Левски: Николай Кръстев, Веселин Минев, Атанас Кабов, Ивайло Найденов, Александър Др. Александров, Димитър Пиргов, Александър Ем. Александров, Роман Прохазка, Бабатунде Адениджи, Станислав Иванов, Алекс Боримиров;

Резерви: Божидар Митрев, Деян Иванов, Франсис Нар, Божидар Краев, Антон Огнянов;

Черно море: Емил Михайлов, Ертан Томбак, Мартин Костадинов, Филип Хлупик, Ондрей Сукуп, Александър Цветков, Мартин Минчев, Борислав Балджийски, Валентин Йосков, Марек Кузма, Емил Янчев;

Резерви: Иван Дюлгеров, Илиан Илиев-младши, Александър Михайлов, Румен Касабов, Иван Коконов, Николай Минков;