Божидар Митрев, който вече официално е футболист на румънския Волунтари, даде своето мнение за трансфера в ефира на "Спортно шоу Гонг". Стражът изрази задоволство от сделката и е готов да демонстрира отново класата си. 

"Завършихме прегледи и подписахме. Посрещнаха ме добре и се надявам да помогна да свърша работата, за която са ме взели, да се спасим от изпадане. Макар че при тази организация според мен трябва да се случи. Не съм се запознал с отбора, днес се поговорих съвсем накратко с треньора, утре ще се видим и ще имаме повече разговори. Треньорът е италианец. Пожела ми успех и ми каза, че утре ще се видим и ще говорим повече."

Митрев логично бе върнат и към тежките последни месеци в Левски. "Много странен и тежък период, явно така е трябвало да бъде. Разделихме се, усетих, че бях само в тежест на любимия ми отбор. Искам да благодаря на господин Павел Колев, за краткото време, в което е в клуба, успяхме дасере приказки да се разберем. Пожелавам му успех, вярвам, че ще помогне на Левски. Левски се връща в борбата за титлата и се надявам да я спечелят."

"Левски ми е дал толкова много, дал съм толкова жертви, смятах, че още една няма да ми повлияе. Хората, които са сега в Левски, искат да напраят така, че всичко да е перфектно. Нямало е драми, даже съм благодарен за възможността, която ми се даде. Само съм благодарен на всички хора в Левски."

"Смятам, че да. Подведох се по някои неща, само аз съм си виновен. Не успях да се събера в най-важния момент и допуснах грешки. Най-голямата грешка не беше футболна, но няма смисъл да се връщаме. Чувствам се ок, превъзмогнал съм го, даже напротив, направил ме е много по-силен. Само искам да играя футбол."

"До голяма степем левскарската общност създава още по-голямо напрежение. Не трябва да се живее в миналото, трябва да се гледа напред. От днес за утре много трудно стават резултати. Трябва повече подкрепа към всеки, който е в клуба. Има хора, които искат Левски да печели титли. Няма човек, който да не иска отборът да печели титли."

"Благодаря на моя мениджър Николай Жейнов и на Пламен Пейчев, които са тук с мен и помогнаха за този трансфер. През цялото време господин Жейнов ми даваше увереност, че ще ми помогне."

"Имам и силите, смятам, че вече и рутината и качествата, всичко си зависи от мен. Заварвам една хубава обстановка, надявам се всичко да е ок. Аз винаги съм имал желание за игра, всеки футболист иска да играе, това е едно предизвикателство, което съм готов да поема."

За финал Митрев се обърна и към феновете на Левски. "Не мога да се сърдя и нямам правото, това са хората, които обичат страшно много клуба, аз ги разбирам. Благодарен съм за цялата подкрепа през годините, дано любимият Левски да ни радва и да печели трофеи, още тази година."