Футболистът на Левски Живко Миланов бе наказан по доклад с лишаване от състезателни права за една среща от Дисциплинарната комисия на БФС след мачовете от 28-ия кръг на Първа лига. По същата причината отново по доклад с наложена санкция е и играчът на "моряците" - Радослав Василев. 

Левски победи Черно море във Варна с 1:0.

С наложеното наказание десният краен бранител Миланов ще пропусне следващия двубой на Левски, който е срещу Лудогорец в София на 14-и април.

Представяме ви формулировката на наказанията на Миланов и Василев от ДК на БФС:

- За нанесена обида, на основание чл.22, ал.2, б. Й, колонка 4 от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Живко Миланов – състезател на ПФК Левски гр. София със спиране на състезателни права за 1 среща и с глоба в размер на 1000 лева.

- За неприличен жест без форма на дискриминация, на основание чл. 22, ал. 4 от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Живко Миланов – състезател на ПФК Левски гр. София с глоба в размер на 3000 лева.

- За нанесена обида, на основание чл.22, ал.2, б. Й, колонка 4 от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Радослав Василев – състезател на ПФК Черно море гр. Варна със спиране на състезателни права за 1 среща и с глоба в размер на 1000 лева.

Наказанието на Живко Миланов прави задачата на треньора на Левски Георги Дерменджиев още по-сложна преди сблъсъка с шампионите. Пловдивчанинът ще трябва да мисли сериозно как да окомплектова защитата си, тъй като с наказание за натрупани 5 жълти картона е централният бранител Нуно Рейш, а Седрик Унтонджи виси за мача заради контузия. 

Санкция от един мач ще изтърпи още французинът Луи Нганиони, който бе изгонен с втори жълт картон при успеха над варненци.

Рейш аут за Лудогорец, Унтонджи под голям въпрос

Междувременно припомняме, че Левски обяви решението си до края на сезона да не разчита на играчите с изтичащи договори. Става дума за десния бек Милош Цветкович, крилото Жерсон Кабрал и централния защитник Давид Яблонски. Последният по принцип е с наказание за два мача, което изтича именно в сблъсъка с Лудогорец. 

ДК наложи: ЦСКА ще възстановява щети в Разград