Спортният министър Красен Кралев коментира мярката да не се продават билети в деня на дербито между ЦСКА и Левски от десетия кръг на Първа лига. Тя е част похватите за борбата с футболното хулиганство. Това правило е залегнало в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, а Кралев в интервю за Дарик радио заяви, че малко се е прибързало с прилагането му.

„Знам, че най-сериозният проблем идва от това, че се забрани в деня на дербито да се продават билети, но това е една от стъпките за борба с футболното хулиганство. Може би малко прибързаха депутатите с прилагането на тази мярка, трябваше да се осмисли малко. Но има начини да се купуват билети и онлайн предните дни. Така че хората от провинцията биха могли да прибегнат до този вариант. Мисля, че ще свикнем и с тази промяна. Двата състава са в отлична форма, очаквам добър мач“, каза Кралев. 

„Червени“ и „сини“ се изправят едни срещу друг в събота, 29 септември, от 17:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Заради това, че билети няма да се продават в деня на двубоя, двата клуба обявиха, че касите им в петък, 28 септември, ще работят с удължено работно време.

Иначе срещата ще може да следите с Gong.bg, PLAY DIEMA XTRA, DIEMA SPORT и по Дарик радио.

Кралев: Бях на жребия за Купата, защото държавата обръща внимание на футбола 

ГЛАСУВАЙТЕ В АНКЕТАТА НИ, КЪДЕТО ВИ ПИТАМЕ КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ДЕРБИТО?

  1. 50.60%

    Левски

  2. 39.88%

    ЦСКА

  3. 6.41%

    Срещата ще завърши наравно

  4. 3.12%

    Този мач не ме вълнува