Спортният министър Красен Кралев коментира в специално интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио, че присъствието му на жребия за осминафиналите на Купата на България може да се тълкува като знак, че държавата застава зад футбола.

Министърът коментира получилите се двойки, като говори и за предстоящото столично дерби между ЦСКА и Левски. Той сподели очакванията си за интригуващ двубой, а в предмет на разговора се превърнаха и новите мерки за борба с футболното хулиганство.

Съгласно една от тях мачът между „сини“ и „червени“ бе определен като такъв с висок риск и поради тази причина билети няма да продават в деня на срещата, която е на 29 септември от 17:00 часа на Националния стадион.

„Благодаря на Професионалната футболна лига за поканата да присъствам на жребия за осминафиналите на Купата. Бе интересно събитие. Това вторият по сила турнир в България, дава шанс за евротурнири и присъствието може да го приемете като знак, че държава ще обръща внимание на футбола. Работим с Боби Михайлов и екипа му. Тези инвестиции, които правим, мислим да ги доразвием, така че най-популярния спорт у нас да получи подобаващото внимание. Жребият бе интересен, получиха се интересни двойки, очаквам много интересни осминафинали“, започна Кралев.

Запитан за жребия на любимия му Черно море, който се натъкна на Левски на осминафиналите, Кралев заяви: „Не мога да коментирам. Мачът Черно море – Левски е много сериозен. Тези два отбора имат много битки, които са провеждали за Купата. Естествено, че Черно море има преимущество, защото са домакин. Но и това не може да го коментираме, защото варненци играят по-добре като гост, отколкото домакин. При всички случаи обаче ще стане здрав двубой. Левски са много силен отбор в момента, навлизат в добра форма. Очакват се интересни мачове. Лудогорец – Славия крие голям заряд, Берое с Ботев също е много силно дерби. Аз очаквам много любопитни мачове“.

В събота, 29 септември, е дербито между „червени“ и „сини“ от десетия кръг на Първа лига. В тази връзка Кралев сподели очакванията си:

„Мисля, че последните дербита минаха нормално и не би следвало да има проблеми. Знам, че най-сериозният проблем идва от това, че се забрани в деня на дербито да се продават билети, но това е една от стъпките за борба с футболното хулиганство. Може би малко прибързаха депутатите с прилагането на тази мярка, трябваше да се осмисли малко. Но има начини да се купуват билети и онлайн предните дни. Така че хората от провинцията биха могли да прибегнат до този вариант. Мисля, че ще свикнем и с тази промяна. Двата състава са в отлична форма, очаквам добър мач. В новия закон за спорта не може да се прецизират тези въпроси. Това е предмет на друг закон. Новият закон за спорта не третира футболното хулиганство. Сега направихме някакви спешни промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия и след това ще изготвим специален закон, вече се работи по тази тема. Надявам се в сряда или четвъртък да се гласува новият закон за спорта“.

Още новини:

Полицията забрани шествието на феновете на Левски