Комисията по „Етика и феърплей” към Българския футболен съюз порица действията на президента на Славия Венцислав Стефанов по време и след срещата с Левски (0:3) от 24-ия кръг на Първа лига.

Босът на „белите” заплаши реферите от двубоя на почивката в тунела, а след края на мача отправи обвинения и изрази съмнения за тенденциозно съдийство спрямо „сините”.

Венци Стефанов плашел с "унищожаване" съдията на най-старото столично дерби

Венци Стефанов: Всички да знаят - срещу Левски ги чака клане!

Ето какво е решението на комисията, поместено в сайта на БФС:

На свое редовно заседание Комисията „Етика и Феърплей“ разгледа предоставените документи от провелите се срещи от 24-ия кръг на Първа професионална лига и от 19-ти кръг на Втора професионална лига и взе отношение по казуса, касаещ поведението на президента на ПФК Славия – Венцеслав Стефанов.

В докладите на всички длъжностни лица са констатирани следните прояви:

След края на първото полувреме на срещата Славия – Левски, при прибиране на съдийската бригада в тунела г-н Стефанов отправя обидни и заплашителни думи спрямо главния съдия. След края на двубоя, пред средствата за масова информация, г-н Стефанов отправя необосновани предположения за бъдещо тенденциозно съдийство в полза на ПФК Левски (София).

Комисията „Етика и Феърплей“ намира действията и поведението на г-н Стефанов за неетични в качеството му на ръководител на футболен клуб и на член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Комисията подчертава, че подобни прояви са в разрез с етиката и феърплея в спорта.