Президентът на Славия Венцеслав Стефанов беше абсолютно недвусмислен в реакциите си след загубата от Левски с 0:3 в Първа лига. Членът на Изпълкома оцени съдийството на Станислав Тодоров като „престъпление” и заяви, че му го е казал лично в тунела между полувремената.

Стефанов беше категоричен, че оттук нататък „сините” ще се радват на реферски комфорт и дори предрече, че това чака шампиона Лудогорец в следващия кръг, когато се изправя срещу отбора на Васил Божков.

"Първо искам да честитя националния празник 3-и март, Освобождението на България от османско иго, както и това, че руските воини помогнаха за освобождението ни. Но като гледам явно ние, българите имаме навика да се навеждаме към по-силния. Едно нещо не мога да си обясня – как хора могат да дойдат и по такъв брутален начин да се подиграват с футболистите. Просто не искам… вие също гледахте мача, видяхте дузпата, видяхте отсъжданията през първото полувреме…", заяви Стефанов.

"Честитя победата на Левски, но искам да кажа на всички колеги, че оттук нататък ги чака това, което се случи днес със Славия. Нека са наясно, че футбол, майсторство няма да има срещу този клуб. Директивата е ясна – всички на колене. Ако не застанеш, съдиите те приземяват. Не знам как вие видяхте мача. Тук има доста привърженици на Левски, но предполагам, че имате очи и виждате."

"От Хасан Чинчири (музикант и цигулар – б.р.) е издадена директивата, познаваш ли го? Търсите под вола теле. Не гледа ли мача? Видя ли го? Ама може ли Славия да претендира за дузпата, за фаула, може ли от тъч да ти дадат засада, като оставаш сам срещу вратаря. Казах – Хасан Чинчири. Ако не го познаваш, виж го кой е."

"На почивката видях съдията на стълбите и му казах, че това е престъпление, което върши. За което със сигурност ще бъда наказан. Не мога да мълча. Никога. Няма да мълча и сега. Не сме искали нищо друго освен обективно съдийство, пък който е по-добър, да победи."

"Верея са некакъв сбироток, някакви мениджъри водят, влачат… Пълнеж в Първа лига, където не се играе футбол, защото мислят за други работи. Какви сигнали? Излизаш и играеш. Когато ги победиш, защо си ги победил. Като играеш като човек и ти отрежат главата, защо негодуваш."

"Оттук натам гледайте на мачовете срещу Левски кой какво го чака. Аз залагам, че ще бъде клане. Даже още сега на мача срещу Лудогорец – ей това ги чака. Нека ги свалят с игра, имат добри футболисти, но нека съдиите да свирят справедливо. Можеше да ни бият пак с 3:0, 4:0, можеше да бъде 2:2, 3:2, но при 1:0 и дузпа за Славия нали знаеш какво можеше да стане. Ако си мъж и ако не си наведен… Това е присъщо, ние, българите сме така – едно време е трябвало друг да дойде да ни освободи."

"Какви мерки? Мога единствено да съм недоволен от съдийството. Дано Съдийската комисия обърне внимание. Жалба? Ха-ха-ха-ха, недей, познаваме се от 100 години. Каква жалба, какви 5 лева? Ще кажат – да, имаше 2 грешки съдията, после ще го спрат да не свири 3, 4, 5 мача."

"Видяхте го Загорчич, че въпреки резултата пусна две млади момчета, които са на по 17 години. Ние ще продължаваме по този път. Каквото искат другите, те си имат собствената политика, собствено виждане. Шансът пред българския футбол минава през шанс пред българчететата да играят. Докато имам нещо общо с футбола, ще го правя така", завърши Стефанов.